7 Make-up tips voor online vergaderen

7 Make-up tips voor online vergaderen

Sinds corona werken we meer thuis. Dat betekent dus vaker online vergaderen met collega’s. Je kunt zonder make-up achter je scherm zitten, maar die camera kan heel confronterend zijn. Ook al zie je er in het echt zonder make-up prima uit, de camera kan een vertekend beeld geven. Een beetje make-up doet wonderen en geeft meer zelfvertrouwen. Belangrijkste is om je make-up naturel te houden, want revel kan in helder licht heftig overkomen. Lees mijn 7 tips voor een ‘camera proof’ make-up.

1. Egaliseer je huid met concealer of foundation

Oneffenheden op de huid zoals vlekjes en roodheid komen op beeld over als schaduwplekken. Daarom is de eerste stap na je dagcrème het egaliseren van je huid. Dat kan met wat concealer, CC cream (colour correcting) of foundation. Welk product je gebruikt hangt af van je voorkeur en huid. Heb je een rustige huid? Dan is het wegwerken van kleine oneffenheden met concealer al voldoende. Stip de plekjes aan, klop met je vinger in je huid en je bent klaar. Heb je meer dekking nodig? Gebruik dan een foundation, eventueel gevolgd door concealer om de nog zichtbare vlekjes weg te werken. Heb je bijvoorbeeld pigmentvlekken of rode plekken? Breng dan eerst een corrector aan en daar overheen je foundation. Of gebruik een CC cream, die meerdere oneffenheden tegelijk corrigeert. Lees meer over conealers en correctors.

2. Gebruik concealer voor een frisse blik

Dit is een van de belangrijkste make-up tips voor online vergaderen. Je ogen vallen namelijk het eerste op. En aangezien wallen of donkere kringen er op beeld uitzien als een schaduw, mag een concealer zeker niet ontbreken. Stip een beetje (less is more) aan op de oneffen of donkere huid net onder je binnenste ooghoek (1). Blend met je vinger in de hoek en klop de concealer lichtjes in je huid. Zo versmelt het goed met je huid en je vinger absorbeert overtollig product. Heb je zichtbare adertjes op je oogleden? Breng daar (2) ook wat concealer aan. Geef ook de ader bij je traangoot (3) en verkleuring naast je buitenste ooghoek (4) een beetje concealer en blend met je vingertop. Na deze stap zie je meteen dat je een frissere blik krijgt. Betaalbare concealertip: L.A. Girl HD Pro Concealer. Heel effectief en je hebt er maar weinig van nodig.

3. Poeder je huid af tegen schaduwplekken

Een van de belangrijkste make-up tips voor online vergaderen. Glimmende plekken kunnen namelijk op het scherm veranderen in overbelichte vlekken. Hoewel je er met een stralende huid fris en gezond uitziet, is het belangrijk om je gezicht matter te maken. Met een beetje transparante poeder matteer je snel die delen van je gezicht waar het wat glimt. Dep je poederkwast tegen de poeder en dan tegen je huid. De plekken waar je concealer hebt aangebracht, moet je ook afpoederen. Allereest zodat het niet in de lijntjes loopt en daarnaast om schaduwen te voorkomen. Voor de huid rondom je ogen kun je het beste een kleinere oogschaduwkwast gebruiken. Er zijn veel betaalbare en prima poeders zoals van Essence of een biologische variant van Benecos.

4. Eyeliner en mascara voor sprekende ogen

De waterlinie techniek

De waterlinie (natte huid op je wimperrand) techniek is een makkelijke manier om je ogen snel meer expressie te geven. Het beste is om een zacht, waterproof potlood te gebruiken zoals deze van Isadora. Til je ooglid op en breng kleur aan vanaf de buitenste ooghoek tot circa pupilhoogte. Heb je grote ogen? Dan kun je de hele rand inkleuren. Zorg dat je goed tussen de wimperhaartjes kleurt. Daarna breng je wat mascara aan. Druk daarbij de kwast goed tegen je wimperrand en veeg zigzaggend omhoog richting wimpereinde. Zo krijgen je wimpers een lift en kleur je de rand optimaal in voor een eyeliner effect. Tip: kantel je hoofd iets naar achteren als je mascara aanbrengt; dit verkleint de kans op vlekken. Webcams pikken schaduw goed op, dus vermijd liever oogschaduw. Kun je niet zonder? Gebruik een kleur lichter dan je huid.

5. Accentueer je wenkbrauwen

Lichte wenkbrauwen vallen vaak weg als je deze belicht. Gelukkig kun je ze met wat wenkbrauwpoeder subtiel bijkleuren voor meer body. Kies altijd een kleur iets lichter dan je eigen haarkleur. Ben je blondine? Ga voor een taupe kleur zoals deze wenkbrauwpoeder van NYX. Ben je brunette? Ga voor een mediumbruin. Hoe breng je de poeder aan? Borstel je wenkbrauwen naar beneden, zodat je de bovenste rand goed ziet. Dep een schuine kwast tegen de poeder en strijk zacht (zachte veeg = zachte lijn) langs de bovenkant van je wenkbrauw over de lichte plekken. Begin na de knik van je wenkbrauw, want daar zijn de haren vaak het lichtst. Volg de natuurlijke, schuine lijn. Borstel je haren door om de kleur te blenden met je eigen haren. In plaats van wenkbrauwpoeder kun je ook een matte oogschaduw gebruiken.

6. Een vleugje kleur met bronzer, blush en lipstick

Op beeld zie je er vaak minder levendig uit. Voorkom deze videobleekheid met wat extra kleur(contrast) op je gezicht. Gebruik allereerst een bronzer. Deze geeft een gezond kleurtje op delen van je gezicht waar de zon van nature valt. Je brengt het met een kwast aan op je voorhoofd, jukbeen, puntje van je kin en neus en evt. onder je kaaklijn. Gebruik niet teveel, want dat geeft een onnatuurlijk effect. Als tweede gebruik je een blush voor een gezonde blos. Dep je blushkwast tegen je blush palette en dan een paar keer op het midden van je konen (hoogste punt wang als je lacht). Je gezicht is meteen levendiger. De finishing touch is een vleugje lipstick. De mooiste naturel kleur lijkt het meest op je eigen lipkleur. Breng wat vegen aan en blend met je vinger over je lippen. Zo versterk je subtiel jouw eigen lipkleur.

7. Pak het beste licht voor je gezicht

De laatste in het rijtje make-up tips voor online vergaderen. Je kunt je nog zo mooi en subtiel opgemaakt hebben, met slecht licht kom je niet tot je recht. Het beste licht is natuurlijk daglicht, want dat geeft je een mooie huid. Zorg dat je met je gezicht richting een raam zit, zodat iedereen je goed kan zien. Te fel zonlicht werkt weer averechts, want dan lijkt het of je bleek bent. Een dun gordijn of lamellen iets naar beneden is de oplossing.  Heb je geen natuurlijk licht, zet dan een lamp achter je laptop. Het beste is halogeen licht om er goed uit te zien. Zorg dat je lamp ietsje hoger staat dan je gezicht en met een hoek van zo’n 45 graden naar beneden schijnt. Zo valt het licht op alle schaduwen. Daardoor worden wallen, kringen en groeven belicht en minder prominent. Ben je een echte vergadertijger dan kun je ook een ringlamp bestellen, die je tegenover je gezicht neerzet.

Succes met het toepassen van de tips om in je eerstvolgende online meeting te shinen. Wil je meer uitleg of wil je advies over bijvoorbeeld make-up producten? Je kunt een online makeup advies bij me boeken. Ik neem alle stappen nog eens met je door en je krijgt antwoord op al je vragen. Ook krijg je extra tips en tricks voor het beste resultaat. Tijdens de sessie kunnen we het resultaat van jouw werk meteen op het scherm bekijken.

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.