7 Make-up tips voor online vergaderen

7 Make-up tips voor online vergaderen

Door corona werken we meer thuis dan op kantoor. Dat betekent dus regelmatig online vergaderen met collega’s of relaties. Je kunt natuurlijk zonder make-up achter je scherm zitten, maar die camera kan heel confronterend zijn. Ook al zie je er in het echt zonder make-up prima uit, de camera kan een vertekend beeld geven. Een beetje make-up doet wonderen en geeft meer zelfvertrouwen tijdens een online vergadering. Bij make-up voor de camera gelden wel iets andere technieken dan bij je gewone make-up. Belangrijkste is om je make-up naturel te houden, want teveel kan in helder licht heftig overkomen. Ik wil dat alle vrouwen er ook online goed uitzien. Daarom deel ik in deze blog 7 tips voor een ‘camera proof’ make-up.

1. Egaliseer je huid met concealer of foundation

Oneffenheden op de huid zoals vlekjes en roodheid komen op beeld over als schaduwplekken. Daarom is de eerste stap na je dagcrème het egaliseren van je huid. Dat kan met wat concealer, CC cream (colour correcting) of foundation. Welk product je gebruikt hangt af van je voorkeur en huid. Heb je een rustige huid? Dan is het wegwerken van kleine oneffenheden met concealer al voldoende. Stip de plekjes aan, klop met je vinger in je huid en je bent klaar. Heb je meer dekking nodig? Gebruik dan een foundation, eventueel gevolgd door concealer om de nog zichtbare vlekjes weg te werken. Heb je bijvoorbeeld pigmentvlekken of rode plekken? Breng dan eerst een corrector aan en daar overheen je foundation. Of gebruik een CC cream, die meerdere oneffenheden tegelijk corrigeert. Lees meer over conealers en correctors.

2. Gebruik concealer voor een frisse blik

Dit is een van de belangrijkste make-up tips voor online vergaderen. Je ogen vallen namelijk het eerste op. En aangezien wallen of donkere kringen er op beeld uitzien als een schaduw, mag een concealer zeker niet ontbreken. Stip een beetje (less is more) aan op de oneffen of donkere huid net onder je binnenste ooghoek (1). Blend met je vinger in de hoek en klop de concealer lichtjes in je huid. Zo versmelt het goed met je huid en je vinger absorbeert overtollig product. Heb je zichtbare adertjes op je oogleden? Breng daar (2) ook wat concealer aan. Geef ook de ader bij je traangoot (3) en verkleuring naast je buitenste ooghoek (4) een beetje concealer en blend met je vingertop. Na deze stap zie je meteen dat je een frissere blik krijgt. Betaalbare concealertip: L.A. Girl HD Pro Concealer. Heel effectief en je hebt er maar weinig van nodig.

3. Poeder je huid af tegen schaduwplekken

Een van de belangrijkste make-up tips voor online vergaderen. Glimmende plekken kunnen namelijk op het scherm veranderen in overbelichte vlekken. Hoewel je er met een stralende huid fris en gezond uitziet, is het belangrijk om je gezicht matter te maken. Met een beetje transparante poeder matteer je snel die delen van je gezicht waar het wat glimt. Dep je poederkwast tegen de poeder en dan tegen je huid. De plekken waar je concealer hebt aangebracht, moet je ook afpoederen. Allereest zodat het niet in de lijntjes loopt en daarnaast om schaduwen te voorkomen. Voor de huid rondom je ogen kun je het beste een kleinere oogschaduwkwast gebruiken. Er zijn veel betaalbare en prima poeders zoals van Essence of een biologische variant van Benecos.

4. Eyeliner en mascara voor sprekende ogen

De waterlinie techniek

De waterlinie (natte huid op je wimperrand) techniek is een makkelijke manier om je ogen snel meer expressie te geven. Het beste is om een zacht, waterproof potlood te gebruiken zoals deze van Isadora. Til je ooglid op en breng kleur aan vanaf de buitenste ooghoek tot circa pupilhoogte. Heb je grote ogen? Dan kun je de hele rand inkleuren. Zorg dat je goed tussen de wimperhaartjes kleurt. Daarna breng je wat mascara aan. Druk daarbij de kwast goed tegen je wimperrand en veeg zigzaggend omhoog richting wimpereinde. Zo krijgen je wimpers een lift en kleur je de rand optimaal in voor een eyeliner effect. Tip: kantel je hoofd iets naar achteren als je mascara aanbrengt; dit verkleint de kans op vlekken. Webcams pikken schaduw goed op, dus vermijd liever oogschaduw. Kun je niet zonder? Gebruik een kleur lichter dan je huid.

5. Accentueer je wenkbrauwen

Lichte wenkbrauwen vallen vaak weg als je deze belicht. Gelukkig kun je ze met wat wenkbrauwpoeder subtiel bijkleuren voor meer body. Kies altijd een kleur iets lichter dan je eigen haarkleur. Ben je blondine? Ga voor een taupe kleur zoals deze wenkbrauwpoeder van NYX. Ben je brunette? Ga voor een mediumbruin. Hoe breng je de poeder aan? Borstel je wenkbrauwen naar beneden, zodat je de bovenste rand goed ziet. Dep een schuine kwast tegen de poeder en strijk zacht (zachte veeg = zachte lijn) langs de bovenkant van je wenkbrauw over de lichte plekken. Begin na de knik van je wenkbrauw, want daar zijn de haren vaak het lichtst. Volg de natuurlijke, schuine lijn. Borstel je haren door om de kleur te blenden met je eigen haren. In plaats van wenkbrauwpoeder kun je ook een matte oogschaduw gebruiken.

6. Een vleugje kleur met bronzer, blush en lipstick

Op beeld zie je er vaak minder levendig uit. Voorkom deze videobleekheid met wat extra kleur(contrast) op je gezicht. Gebruik allereerst een bronzer. Deze geeft een gezond kleurtje op delen van je gezicht waar de zon van nature valt. Je brengt het met een kwast aan op je voorhoofd, jukbeen, puntje van je kin en neus en evt. onder je kaaklijn. Gebruik niet teveel, want dat geeft een onnatuurlijk effect. Als tweede gebruik je een blush voor een gezonde blos. Dep je blushkwast tegen je blush palette en dan een paar keer op het midden van je konen (hoogste punt wang als je lacht). Je gezicht is meteen levendiger. De finishing touch is een vleugje lipstick. De mooiste naturel kleur lijkt het meest op je eigen lipkleur. Breng wat vegen aan en blend met je vinger over je lippen. Zo versterk je subtiel jouw eigen lipkleur.

7. Pak het beste licht voor je gezicht

De laatste in het rijtje make-up tips voor online vergaderen. Je kunt je nog zo mooi en subtiel opgemaakt hebben, met slecht licht kom je niet tot je recht. Het beste licht is natuurlijk daglicht, want dat geeft je een mooie huid. Zorg dat je met je gezicht richting een raam zit, zodat iedereen je goed kan zien. Te fel zonlicht werkt weer averechts, want dan lijkt het of je bleek bent. Een dun gordijn of lamellen iets naar beneden is de oplossing.  Heb je geen natuurlijk licht, zet dan een lamp achter je laptop. Het beste is halogeen licht om er goed uit te zien. Zorg dat je lamp ietsje hoger staat dan je gezicht en met een hoek van zo’n 45 graden naar beneden schijnt. Zo valt het licht op alle schaduwen. Daardoor worden wallen, kringen en groeven belicht en minder prominent. Ben je een echte vergadertijger dan kun je ook een ringlamp bestellen, die je tegenover je gezicht neerzet.

Succes met het toepassen van de tips om in je eerstvolgende online meeting te shinen. Wil je meer uitleg of wil je advies over bijvoorbeeld make-up producten? Je kunt een online makeup advies bij me boeken. Ik neem alle stappen nog eens met je door en je krijgt antwoord op al je vragen. Ook krijg je extra tips en tricks voor het beste resultaat. Tijdens de sessie kunnen we het resultaat van jouw werk meteen op het scherm bekijken.

Roodheid in het gezicht verminderen

Roodheid in het gezicht verminderen: lees wat jou kan helpen!

roodheid in het gezicht verminderen Veel vrouwen hebben last van (permanente) roodheid in het gezicht. Roodheid in het gezicht varieert van een licht blosje tot knalrode, geïrriteerde wangen. Kom je net van buiten na een stevige wandeling? Dan heb je een gezonde blos op je gezicht. Door de inspanning zijn je bloedvaten tijdelijk uitgezet wat meer roodheid ziet. Na wat rust gaat die roodheid vanzelf weer over. Dat geldt ook als je iets te lang (en onbeschermd) in de zon hebt gezeten. Maar wat als je roodheid hebt, die altijd zichtbaar blijft? Dan wil je daar misschien graag vanaf. In deze blog ga ik dieper in op het onderwerp roodheid in het gezicht. En vooral wat je eraan kan doen met de juiste huidverzorgingsproducten en make-up. Lees verder

Natuurlijke make up

Natuurlijke make up koop je bij deze webwinkels

natuurlijke make up voor een mooie huidNatuurlijke make up is gemaakt van ingrediënten afkomstig uit de natuur. Dus zonder toevoeging van schadelijke stoffen als parabenen, kleur- en geurstoffen. En heel belangrijk: lief voor je huid. Om die reden gebruik ik veel natuurlijke producten, zowel privé als in mijn workshops. Mijn klanten zijn vaak aangenaam verrast door de prijs-kwaliteitsverhouding. Ze denken dat bewustere keuzes namelijk duur zijn. maar dat is echt niet zo. In deze blog twee webshops waar ik mijn meeste natuurlijke producten naar tevredenheid bestel. Met kortingscode Irena krijg je altijd 5% korting. Mooi meegenomen, toch? Lees verder

Biologische, vegan en dierproefvrije foundations rijpere huid

11 Biologische, vegan en dierproefvrije foundations voor de rijpere huid

Vrouw brengt foundation aanSommige vrouwen zijn gezegend met goede genen. Bij de meeste van ons verandert de huid echter met de jaren. Soms al rond de 30, maar het kan ook pas na je veertigste gebeuren. Je krijgt misschien last van vervelende pigmentvlekken (meestal door zonschade), roodheid, fijne lijntjes of rimpels. De rijpere huid is vaak ook droger, omdat ze minder olie produceert. Dat komt onder andere door de afname van hyaluronzuur en/of oestrogeen. Als je huid (de eerste) tekenen van huidveroudering vertoont, doe je er goed aan passende foundations (en andere producten) te gebruiken. Zodat je huid er fris en stralend uit blijft zien. Ik ben groot voorstander van natuurlijke, duurzame producten. Zeker voor de rijpere huid, omdat natuurlijke producten geen schadelijke stoffen bevatten. Bijna alle foundations voor de rijpere huid in deze blog zijn daarom biologisch en/of vegan (soms Halal). Daarnaast zijn alle producten in de lijst 100% dierproefvrij. Lees verder

Coronavirus maatregelen tijdens makeup workshops

Coronavirus maatregelen tijdens make-up workshops 

Coronavirus maatregelen

Een hygiënische en veilige werkomgeving heb ik altijd heel belangrijk gevonden. Sinds we moeten leven met het coronavirus heb ik extra maatregelen getroffen om mijn werkomgeving coronaproof te maken. Ook omdat ik met een contactberoep regelmatig contact heb binnen een afstand van 1,5 meter. Bijvoorbeeld tijdens kleuranalyses of het aanbrengen van make-up. Daarom volg ik de richtlijnen van het RIVM strikt op. Door heel veilig te werken, kunnen mijn klanten met een gerust hart langskomen. Hieronder lees je alles over mijn coronavirus maatregelen voor, tijdens en na een make-up advies of make-up workshop. Wel zo goed om te weten als je een afspraak wilt maken of er binnenkort een met mij hebt. Lees verder

Hoe lang kun je make up bewaren?

Hoe lang kun je make up bewaren?

make up producten en kwasten op tafelHoe lang kun je make up bewaren nadat je ze hebt geopend? Misschien sta je er niet bij stil, maar net als ons voedsel hebben ook make-up producten een houdbaarheidsdatum. Zodra je een flesje, tube of potje opent, komen zuurstof en bacteriën erbij en gaat de teller lopen. Die favoriete lipstick of oogschaduw kun je dus niet eindeloos gebruiken. Zou ook niet goed zijn voor je gezondheid. In deze blog lees je hoe lang je de meest gangbare make-up producten kunt bewaren en wanneer het tijd is om ze weg te gooien. Lees verder

Concealer aanbrengen, hoe doe je dat?

Concealer: wat is het en hoe breng je het aan?

Een mooie, egale huid is niet voor iedereen weggelegd. Vooral niet als je een dagje ouder wordt. Iedereen heeft weleens last van oneffenheden zoals roodheid, donkere kringen of (pigment)vlekken. Je kunt ze natuurlijk met een dikke laag foundation weg plamuren, maar dat ziet er niet uit. Vooral niet als je een naturel make-up wilt. Gelukkig zijn er concealers en correctors waarmee je oneffenheden en verkleuringen goed kunt verdoezelen. In deze blog lees je alles over deze camouflageproducten en hoe je ze gebruikt, zodat storende plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Lees verder

Huidverzorgingstips voor een mooie make-up

5 Huidverzorgingstips voor een mooie, stralende make-up

huidverzorgingstips

Een mooie make-up begint met een goede verzorging van je huid. Op een mooie, gladde huid ziet je make-up er namelijk veel beter uit en blijft deze ook de hele dag mooi. Een goede huidverzorging is dus een belangrijke basis voordat je aan de slag gaat met make-up. Je gezicht moet in ieder geval goed schoon zijn, een oppepper krijgen met een toner en goed gehydrateerd voordat je make-up aanbrengt. Mijn ervaring is dat veel vrouwen daar helaas te weinig aandacht aan besteden en dat zie je terug in een minder mooie make-up. Ik wil dat iedere vrouw optimaal straalt. Daarom deel ik in deze blog een vijftal huidverzorgingstips, die je vandaag nog kan toepassen. Ik weet zeker dat je make up er (vanaf nu) veel beter uitziet. Lees verder

Gratis pdf ‘In 12 stappen een mooie make-up aanbrengen’

Download gratis de pdf ‘In 12 stappen een mooie make-up’!

Wil je ook een mooie make up aanbrengen bij jezelf? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan heb ik iets leuks voor je. Mijn gratis stappenplan van maar liefst 12 pagina’s (inclusief illustraties) staan namelijk boordevol handige tips & tricks, die je nodig hebt voor een geslaagde naturel makeup look.  Lees verder