Over makeup bedrijf IM Makeup

over ons

Irena Marmelstein, eigenaar IM Makeup

Hi, ik ben Irena Marmelstein (1970), eigenaar van IM Makeup. Ik ben gediplomeerd visagist en geloof in de kracht van naturel make-up om er mooi natuurlijk uit te zien. Naturel make-up zie je bijna niet en toch doet het zijn werk. Zo versterk je de natuurlijke schoonheid en straal je van binnenuit.

10 jaar ervaring

Al 10 jaar help ik vrouwen van alle leeftijden met make-up advies en workshops. Een ding hebben ze gemeen. Zij willen er mooier uitzien, maar wel zichzelf blijven. Bij mij leren ze hoe ze dat kunnen bereiken.

Onafhankelijk makeup advies voor iedere portemonnee 

Ik werk niet met een specifiek merk, maar veel verschillende merken. De laatste jaren zijn dat steeds meer natuurlijke producten. Dat sluit aan bij mijn persoonlijke voorkeur, die van mijn klanten en de trend van de laatste jaren om duurzaam en verantwoord te leven. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen, ongeacht inkomen. Ik vind dat make-up voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Daarom gebruik ik zowel duurdere- als goede kwaliteit budgetmerken. Welke dat zoal zijn lees je hier

Gebruikte merken en materialen

In mijn make-up koffer vind je een verscheidenheid aan make up merken. Naast die voor professionele visagisten, werk ik ook met goede consumenten- en budgetmerken. Ik geloof namelijk dat make-up voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarnaast ben ik voorstander van natuurlijke make up merken. Ik werk dan ook veel met natuurlijke producten, die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Veel van deze producten zijn ook dierproefvrij en vegan.

Hoe het allemaal begon

Als kind van 7 was ik al gefascineerd door de schoonheid van Marilyn Monroe. In mijn ogen was ze de mooiste vrouw op aarde, dus probeerde ik met mijn moeder’s make-up haar looks na te doen. Probeerde, want zoveel wist ik er toen niet van. Mijn passie voor beauty is toen wel geplant. Op bonte avonden en schoolfeestjes op de lagere en middelbare school was ik altijd de ‘go to girl’ voor een mooie make up. Ik werkte met producten van de plaatselijke drogist. Toen ik rond 2001 in een dansgroep zat, maakte ik ook veel mede-dansers op als we voorstellingen hadden. Ze kregen niet alleen meer expressieve gezichten, maar ook meer zelfvertrouwen op het podium. En ik vond het zo leuk om te doen.

Van makeup passie naar beroep

Gezien mijn voorgeschiedenis zou je denken dat ik al op jonge leeftijd een opleiding zou kiezen in de beauty sector, maar dat gebeurde niet. Ik volgde lang mijn hoofd, niet mijn hart, en ging toen communicatie en marketing studeren. Pas toen ik tegen de 40 liep, laaide de passie voor make-up weer op. Op een dag wist ik het: ik ga een opleiding tot visagist volgen! Zo gezegd, zo gedaan en dat deed ik in 2009 naast mijn baan als communicatieadviseur bij de FNV. Ik slaagde cum laude en in 2010 zag IM Makeup het levenslicht. In mijn werk als visagist komen mijn adviesvaardigheden goed van pas bij 1-op-1 make up advies en makeup workhops. Naast mijn werk als visagist werk ik 28 uur als communicatieadviseur en freelance online marketing adviseur. Super leuk die variatie!

Stralende groet,

Irena Marmelstein