Over IM Makeup

over ons

Irena Marmelstein, eigenaar IM Makeup

Hi, ik ben Irena Marmelstein (1970), eigenaar van IM Makeup. Sinds 1995 woon ik met veel plezier in Amsterdam. Ik ben geboren in Nieuw-Buinen (Drenthe) en dochter van een Nederlandse vader en Nigeriaanse moeder. Vandaar mijn kleurtje. Ik ben ruim 10 jaar visagist en gespecialiseerd in naturel make-up. Make-up waarmee je er (mooi)er uitziet, maar wel jezelf blijft. Naturel make-up zie je bijna niet en toch doet het zijn werk. Zo versterk je jouw natuurlijke schoonheid en straal je optimaal.

10+ jaar ervaring

De afgelopen jaren heb ik al duizenden vrouwen van alle leeftijden geholpen met een make-up advies,  workshop of andere dienst. Een ding hebben mijn klanten gemeen. Zij willen er verzorgder en mooier uitzien, maar wel zichzelf blijven. Bij mij leren ze hoe ze dat kunnen bereiken. Zonder poespas, maar met praktische workshops.

Onafhankelijk makeup advies voor iedere portemonnee 

Ik werk niet met een specifiek merk, maar veel verschillende merken. In mijn make-up koffer vind je een verscheidenheid aan make up merken. Naast die voor professionele visagisten, werk ik ook met goede consumenten- en budgetmerken. De laatste jaren zijn dat steeds meer natuurlijke producten, die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Dat sluit aan bij mijn persoonlijke voorkeur, die van mijn klanten en de trend van de laatste jaren om duurzaam en verantwoord te leven. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen, ongeacht inkomen. Ik vind dat make-up voor iedereen betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarom gebruik ik verzorgingsproducten en make-up in verschillende prijsklassen. Welke dat zoal zijn lees je hier

Voor particulieren en bedrijven

Ruim 80% van mijn werk bestaat uit het geven van 1-op-1 makeup advies, mijn meest geboekte dienst. Ik heb deze maatwerk workshop 8 jaar geleden bedacht toen ik merkte dat je nergens in je eentje een workshop kon volgen. Ja, in winkels. Maar dat is natuurlijk niet onafhankelijk, want ze willen iets aan je verkopen. Vrouwen zijn er heel blij mee dat mijn individuele workshop er is. Omdat ik al zo lang advies geef, sta ik hoog in Google waardoor vrouwen mij goed vinden. Ik geef ook workshops voor groepen, maar door corona is dat beperkt tot 3 personen. Ik ben ook in te huren als visagist. Aanstaande bruiden, die van een naturel make-up houden, weten me goed te vinden. En ook bedrijven huren mij regelmatig in voor foto- en videoshoots vanwege mijn naturel stijl en oog voor kleur.

Hoe het allemaal begon

Als kind van 7 was ik al gefascineerd door de schoonheid van Marilyn Monroe. In mijn ogen was ze de mooiste vrouw op aarde, dus probeerde ik met mijn moeder’s make-up haar looks na te doen. Probeerde, want zoveel wist ik er toen niet van. Mijn passie voor beauty is toen wel begonnen te kiemen. Op bonte avonden en schoolfeestjes op de lagere en middelbare school was ik altijd de ‘go to’ girl voor een mooie make up. Ik werkte met producten van de plaatselijke drogist. Toen ik rond 2001 in een dansgroep zat, maakte ik ook veel mede-dansers op als we voorstellingen hadden. Ze kregen niet alleen meer expressieve gezichten, maar ook meer zelfvertrouwen op het podium. En ik vond het zo leuk om te doen.

Van makeup passie naar (derde) beroep

Gezien mijn voorgeschiedenis zou je denken dat ik al op jonge leeftijd een opleiding zou kiezen in de beauty sector, maar dat gebeurde niet. Ik volgde lang mijn hoofd en ging communicatie en marketing studeren. Pas toen ik tegen de 40 liep, laaide de passie voor make-up weer op. Op een dag wist ik het: ik ga een opleiding tot visagist volgen! Zo gezegd, zo gedaan en dat deed ik in 2009 naast mijn baan als communicatieadviseur bij de FNV. In 2010 zag IM Makeup het levenslicht. Ik wilde tijdens mijn workshops meer maatwerk kleuradviezen kunnen geven en volgde in 2017 bij Image Companion de Compacte Kleurtraining van ImagoBasics®. Naast mijn werk als visagist werk ik 28 uur als communicatieadviseur bij de FNV en ook als freelance online marketing adviseur. Super leuk die variatie!

Stralende groet,

Irena Marmelstein

Sharing is caring!