Over IM Makeup

over ons

Irena Marmelstein, eigenaar IM Makeup

Stap binnen in de wereld van IM Makeup, waar natuurlijke schoonheid centraal staat. Ik ben Irena Marmelstein (1970), gepassioneerd visagist sinds 2010. Ik ben dochter van een Nederlandse vader en Nigeriaanse moeder. Vandaar mijn kleurtje. Ik heb bijna 15 jaar ervaring en ben gespecialiseerd in het creëren van naturel looks. Bij IM Makeup draait het om het versterken van jouw natuurlijke schoonheid en het creëren van een look waarmee je er (mooi)er uitziet, maar wel jezelf blijft.

10+ jaar ervaring

Met mijn expertise in naturel make-up kan ik jouw unieke kenmerken accentueren, terwijl je er toch natuurlijk uitziet. En het beste van alles? Je zult bijna niet merken dat je make-up draagt! Dus, als je op zoek bent naar een visagist die jouw natuurlijke schoonheid op 1 zet, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Onafhankelijk advies voor iedere portemonnee 

Ik werk niet met een specifiek merk zoals bij de meeste workshops het geval is. In mijn make-up assortiment vind je een verscheidenheid aan make up merken. Naast professionele merken, werk ik ook met goede consumenten- en budgetmerken. Zo heb jij tenminste wat te kiezen. Ik gebruik ook veel make-up met natuurlijke producten. Deze hebben geen schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Dat sluit aan bij mijn persoonlijke voorkeur en die van mijn klanten om duurzaam en verantwoord te leven. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen. Ik vind dat make-up voor iedereen betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarom gebruik ik verzorgingsproducten en make-up in verschillende prijsklassen. Welke dat zoal zijn lees je hier

Voor particulieren en bedrijven

Ruim 80% van mijn werk bestaat uit het geven van 1-op-1 makeup advies, mijn meest geboekte dienst. Ik heb deze maatwerk workshop 8 jaar geleden bedacht toen ik merkte dat je nergens in je eentje een workshop kon volgen. Ja, in winkels. Maar dat is natuurlijk niet onafhankelijk, want ze willen iets aan je verkopen. Vrouwen zijn er heel blij mee dat mijn individuele workshop er is. Omdat ik al zo lang advies geef, sta ik hoog in Google waardoor vrouwen mij goed vinden. Ik geef ook workshops voor groepen to 5 personen. Aanstaande bruiden, die van een naturel make-up houden, weten me goed te vinden. En ook bedrijven huren mij regelmatig in voor foto- en videoshoots vanwege mijn naturel stijl en oog voor kleur.

Hoe het allemaal begon

Als kind van 7 was ik al gefascineerd door de schoonheid van Marilyn Monroe. In mijn ogen was ze de mooiste vrouw op aarde, dus probeerde ik met mijn moeder’s make-up haar looks na te doen. Probeerde, want zoveel wist ik er toen niet van. Mijn passie voor beauty is toen wel begonnen te kiemen. Op bonte avonden en schoolfeestjes op de lagere en middelbare school was ik altijd de ‘go to’ girl voor een mooie make up. Ik werkte met producten van de plaatselijke drogist. Toen ik rond 2001 in een dansgroep zat, maakte ik ook veel mede-dansers op als we voorstellingen hadden. Ze kregen niet alleen meer expressieve gezichten, maar ook meer zelfvertrouwen op het podium. En ik vond het zo leuk om te doen.

Van makeup passie naar (derde) beroep

Gezien mijn voorgeschiedenis zou je denken dat ik al op jonge leeftijd een opleiding zou kiezen in de beauty sector, maar dat gebeurde niet. Ik volgde lang mijn hoofd en ging communicatie en marketing studeren. Pas toen ik tegen de 40 liep, laaide de passie voor make-up weer op. Op een dag wist ik het: ik ga een opleiding tot visagist volgen! Zo gezegd, zo gedaan en dat deed ik in 2009 naast mijn baan als communicatieadviseur bij de FNV. In 2010 zag IM Makeup het levenslicht. Ik wilde tijdens mijn workshops meer maatwerk kleuradviezen kunnen geven en volgde in 2017 bij Image Companion de Compacte Kleurtraining van ImagoBasics®. Naast mijn werk als visagist werk ik 28 uur als communicatieadviseur bij de FNV en ook als freelance online marketing adviseur. Super leuk die variatie!

Stralende groet,

Irena Marmelstein

Sharing is caring!