Make up tips voor blauwe en groene ogen

Make up tips voor blauwe en groene ogen

Heb jij blauwe of groene ogen of een variatie daarop? En vraag je je weleens af met welke kleuren oogmake-up jouw ogen het beste tot hun recht komen? In deze blog leer je hoe je aan de hand van de kleurencirkel mooie kleuren oogschaduw en eyeliner vindt om je ogen te laten stralen.

Kleurencirkel van Johannes Itten

Het mooie van werken met complementaire kleuren is, dat je maar een beetje kleur nodig hebt om je eigen oogkleur te versterken. Om jouw mooie kleuren te kiezen, nemen we de klassieke kleurencirkel van Johannes Itten als uitgangspunt. Kleuren tegenover elkaar in de kleurencirkel staan, creëren een contrast en versterken elkaar. Als je naar de cirkel kijkt, zie je bijvoorbeeld dat rood de tegenovergestelde kleur is van groen. Dat betekent dat die twee complementaire kleuren zijn en elkaar versterken. Daarom staat groene kleding zo mooi bij mensen met rood haar. Andere complementaire kleuren zijn geel versus paars en blauw versus oranje.

Make up tips voor blauwe ogen

Make up tips voor blauwe ogenHeb je blauwe ogen en wil je dat ze (nog) blauwer lijken? Gebruik dan oogschaduwkleuren of eyeliners, die tegenover de blauwe kleuren in de kleurencirkel liggen. Of die met die kleuren zijn vermengd. Met die kleuren rond je blauwe ogen, worden ze echte blikvangers. Ben je een licht type met bijvoorbeeld blond haar? Gebruik dan minder donkere kleuren. Ben je een donker type? Dan kun je voor de meer donkere kleuren gaan.

Welke kleuren laten jouw blauwe ogen extra stralen?

  • Oranjetinten zoals koper, koraal en brons.
  • Goudtinten zoals goud en goudbruin.
  • Roodtinten zoals roestbruin, taupe en (licht)bruin.

Make up tips voor groene ogen

Make up tips voor groene ogenHeb je groene ogen en wil je ze er echt uit laten springen? Gebruik dan oogschaduw kleuren of eyeliners, die tegenover groene tinten in de kleurencirkel liggen. Of die ermee zijn vermengd. Daarmee vallen je groene ogen extra op. Ben je een licht type met bijvoorbeeld blond haar? Gebruik dan minder donkere kleuren. Ben je een donker type? Dan kun je voor de meer donkere kleuren gaan.

Welke kleuren laten jouw groene ogen extra stralen?

  • Paarstinten zoals paars, roze, lila, purper, bordeaux.
  • Roodtinten zoals koper, perzikkleur, bruinrood, roestbruin, bruin.

Houd rekening met je ondertoon

Houd bij het kiezen van de oogmake-up kleuren rekening met de ondertoon van je huid. Die kan warm, koel of neutraal zijn. Hoe weet je nu wat je ondertoon is? Er is een simpele test, die je zelf kunt doen om daar achter te komen. Namelijk door naar de aders aan de binnenkant van je pols te kijken. Daar is je huid het lichtst, omdat daar over het algemeen bijna geen zon komt. Heb je een koele ondertoon, dan lijken je aders blauw/paars. Ga dan voor koelere kleuren. Heb je een warme ondertoon, dan lijken de aders bij je polsen groen. Kies dan warme kleuren. Zie je niet goed of je blauw/paarse of meer groene aders hebt? Dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon en hoef je alleen de juiste kleur te kiezen. Moeite met zien wat een warme of koele kleur is? Lees dan het artikel van kleurspecialist Lida Thiry.

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.