Concealer aanbrengen, hoe doe je dat?

Concealer: wat is het en hoe breng je het aan?

Een mooie, egale huid is niet voor iedereen weggelegd. Vooral niet als je een dagje ouder wordt. Iedereen heeft weleens last van oneffenheden zoals roodheid, donkere kringen of (pigment)vlekken. Je kunt ze natuurlijk met een dikke laag foundation weg plamuren, maar dat ziet er niet uit. Vooral niet als je een naturel make-up wilt. Gelukkig zijn er concealers en correctors waarmee je oneffenheden en verkleuringen goed kunt verdoezelen. In deze blog lees je alles over deze camouflageproducten en hoe je ze gebruikt, zodat storende plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Concealer en corrector uitgelegd

Concealers en correctors lijken veel op elkaar en worden vaak door elkaar gehaald. Beide producten zijn bedoeld om oneffenheden weg te werken. Maar ze zijn wel degelijk verschillen tussen deze camouflageproducten. Hieronder heb ik de verschillen onder elkaar gezet.

Wat is een concealer?

 • Een huidkleurig product in vaste, vloeibare, crème-, stick- of poedervorm.
 • Om lichte verkleuringen te camoufleren. Bijvoorbeeld onder je ogen.
 • Ongeveer een tint lichter dan je foundation kleur.
 • Breng je aan na je dagverzorging en na foundation.

Wat is een corrector?kleurencirkel

 

 

 

 

 

Een concealer heb je in vaste, vloeibare, crème-, stick- of poedervorm in bijvoorbeeld groen, roze of oranje. De corrector is de tegenhanger van de kleur, die je wilt opheffen. Roze gebruik je bijvoorbeeld op blauwe verkleuringen en groen op rode oneffenheden. Met de corrector neutraliseer je de onderliggende kleur.

 • Gebruik je als je veel kleurverschillen in je gezicht hebt, die je met een concealer nog steeds blijft zien.
 • Breng je aan na je dagverzorging en voor je foundation.

Welke kleur corrector neutraliseert welke verkleuring?  

 • Roze – voor de (zeer) lichte huid: neutraliseert blauw/groene verkleuringen zoals wallen, pigmentvlekken, aders, sproeten en littekens.
 • Perzik – voor de lichte tot medium huid: neutraliseert alle blauw/groene verkleuringen.
 • Oranje – voor de medium huid: neutraliseert blauw/groen verkleuringen.
 • Rood – voor de donkere huid: neutraliseert blauw/groene verkleuringen zoals wallen, vlekken, pigmentvlekken, aders en littekens.
 • Lichtgeel – voor de licht huid: neutraliseert paarse verkleuringen zoals wallen en aders.
 • Donkergeel – voor de medium tot donkere huid: neutraliseert paarse verkleuringen zoals wallen, pigmentvlekken, aders, sproeten en littekens.
 • Groen – voor medium tot donkere huid: neutraliseert alle oranje en roodtinten in de huid zoals couperose, rosacea en acne.
 • Blauw – voor de (zeer) lichte huid: neutraliseert alle oranje en roodtinten en is ideaal voor het camoufleren van (zomer)sproeten en pigmentvlekken.
 • Lila – voor de lichte tot medium huid: neutraliseert gele verkleuringen of een vermoeide, doffe huid. Met deze kleur corrigeer je in een handomdraai de gele tinten rond je ogen, wenkbrauwen en mond voor een frisse en stralende look.

concealer aanbrengen

Wat voor soort concealer kun je het beste gebruiken?

Je hebt vaste, vloeibare, crème- en minerale poeder concealers. In stiftvorm, tube, potjes, paletten. Een vaste concealer is een compacte crème verkrijgbaar als stift of crème in een potje en gebruik je als je veel dekking nodig hebt. Bijvoorbeeld voor het camoufleren van pigmentvlekken. Een vloeibare concealer gebruik bij een (zeer) droge, gevoelige huid of rijpere (oudere) huid. Het is er een op waterbasis en maakt hem minder sterk en dekkend. Een minerale poeder is een natuurproduct en ideaal bij een gevoelige huid als je bijvoorbeeld rosacea hebt.

Hoe breng je een concealer en corrector aan?

Bij concealers en correctors geldt – vooral bij naturel make-up – less is more.  Je hebt dus maar een klein beetje nodig voor het gewenste effect. Voor het aanbrengen van concealer kun je je vingers of een kwast gebruiken. Een kwast is handig op de dunne huid onder je ogen, zodat je goed kunt blenden (vervagen). Een concealer breng je aan na je foundation. Zo zie je precies waar je nog camouflage nodig hebt. Als je het vóór je foundation aanbrengt, is de kans groot dat je teveel gebruikt. Een corrector breng je altijd aan vóór je foundation.

Concealer aanbrengen

Breng met je vinger of kwast direct op de plek aan, die je wilt camoufleren en dep met je vingertop. Door de warmte van je vinger versmelt de kleur beter met je huid. Ook haal je hiermee overtollig product weg. Op hele kleine plekken zoals puistjes kun je het beste een kleine, puntige kwast gebruiken. Stip wat kleur aan en dep met je vinger na.

Corrector aanbrengen

Wil je grote vlakken zoals rode wangen of een voorhoofd met pigmentvlekken camoufleren? Gebruik dan je vingers of een platte kwast. Op kleine plekken kun je een kleine, stevige kwast gebruiken. Een corrector is opvallend van kleur, dus breng het dun aan. Laat het daarna eerst een paar minuten intrekken voordat je foundation aanbrengt.

Na concealer altijd fixeren met poeder

Na het gebruiken van concealer moet je altijd de plekken afpoederen. Tip voor het afpoederen van concealer onder je ogen: de Laura Mercier Secret Brightening Powder 01 translucent (voor de lichte huid) en Laura Mercier Secret Brightening Powder 02 meidum deep (voor de getinte/donkere huid).

Sharing is caring!

2 gedachten over “Concealer aanbrengen, hoe doe je dat?

 1. Pingback: Roodheid in je gezicht verminderen? Zo doe je dat! | IM Makeup

 2. Pingback: In 12 stappen een mooie makeup aanbrengen! | IM Makeup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.