Concealer aanbrengen, hoe doe je dat?

Een corrector of concealer aanbrengen, hoe doe je dat?

Een mooie, egale huid is niet voor iedereen weggelegd. Vooral niet als je een dagje ouder wordt. Iedereen heeft weleens last van oneffenheden zoals roodheid, donkere kringen of (pigment)vlekken. Je kunt ze natuurlijk met een dikke laag foundation weg plamuren, maar dat ziet er niet uit. Vooral niet als je een naturel make-up wilt. Gelukkig zijn er concealers en correctors waarmee je oneffenheden en verkleuringen goed kunt verdoezelen. In deze blog lees je alles over deze camouflageproducten en hoe je ze gebruikt, zodat storende plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Verschil tussen een concealer en een corrector

Concealers en correctors lijken veel op elkaar en worden vaak door elkaar gehaald. Beide producten zijn bedoeld om oneffenheden weg te werken. Maar ze zijn wel degelijk verschillen tussen deze camouflageproducten. Hieronder heb ik de verschillen onder elkaar gezet.

Een concealer:

 • Is een huidkleurige, vloeibare crème of stick en gebruik je om lichte verkleuringen op je gezicht te camoufleren. Bijvoorbeeld onder je ogen voor een iets frisse blik.
 • Is ongeveer een tint lichter dan je foundation kleur (kleur van je huid).
 • Gebruik je bij een huid met weinig kleurverschillen.
 • Breng je aan op je schone huid of na je foundation op nog storende plekjes.

Een corrector:kleurencirkel

 • Heeft een andere kleur dan je huidskleur. Bijvoorbeeld groen of oranje van kleur en gebruik je om de ongewenste kleur in je gezicht op te heffen. Door de corrector op de oneffenheid aan te brengen, neutraliseer je als het ware de onderliggende kleur.
 • Werkt op basis van contrastkleuren in de kleurencirkel. Naast elkaar versterken ze elkaar en op elkaar heffen ze elkaar op. De corrector is de tegenhanger van de kleur, die je wilt neutraliseren.
 • Gebruik je als je veel kleurverschillen in je gezicht hebt, die je met een concealer blijft zien.
 • Breng je aan op een schone huid en nooit over je foundation.

Er zijn overigens ook concealers met ingebouwde corrector zonder een te opvallende kleur. Die hebben de werking van een corrector zonder dat je daarna perse een huidkleurige concealer nodig hebt. Een paar voorbeelden: de Pacifica transcendent concentrated correcting concealer natural en de L.A. Girl pro conceal Light Ivory GC970 voor de lichte huid. Voor de getinte tot meer donkere huid kun je ook denken aan de KIKO dark circle tone eraser 02.

Welke kleur corrector neutraliseert welke verkleuring?  

Bekijk onderstaande video (Engels gesproken) voor een goede uitleg.

 • Roze – voor de (zeer) lichte huid: neutraliseert blauw/groene verkleuringen zoals wallen, pigmentvlekken, aders, sproeten en littekens.
 • Perzik – voor de lichte tot medium huid: neutraliseert alle blauw/groene verkleuringen.
 • Oranje – voor de medium huid: neutraliseert blauw/groen verkleuringen.
 • Rood – voor de donkere huid: neutraliseert blauw/groene verkleuringen zoals wallen, vlekken, pigmentvlekken, aders en littekens.
 • Lichtgeel – voor de licht huid: neutraliseert paarse verkleuringen zoals wallen en aders.
 • Donker geel – voor de medium tot donkere huid: neutraliseert paarse verkleuringen zoals wallen, pigmentvlekken, aders, sproeten en littekens.
 • Groene concealer – voor medium tot donkere huid: neutraliseert alle oranje en roodtinten in de huid zoals couperose, rosacea en acne.
 • Blauw – voor de (zeer) lichte huid: neutraliseert alle oranje en roodtinten en is ideaal voor het camoufleren van (zomer)sproeten en pigmentvlekken.
 • Lila – voor de lichte tot medium huid: neutraliseert gele verkleuringen of een vermoeide, doffe huid. Met deze kleur corrigeer je in een handomdraai de gele tinten rond je ogen, wenkbrauwen en mond voor een frisse en stralende look.

concealer aanbrengen

Wat voor soort concealer of corrector kun je het beste gebruiken?

Je hebt vaste, vloeibare, crème- en minerale poeder concealers. In stiftvorm, tube, potjes, paletten. Een vaste concealer is een compacte crème verkrijgbaar als stift of crème in een potje en gebruik je als je veel dekking nodig hebt. Bijvoorbeeld voor het camoufleren van pigmentvlekken. Een vloeibare concealer gebruik bij een (zeer) droge, gevoelige huid of rijpere (oudere) huid. Het is er een op waterbasis en maakt hem minder sterk en dekkend. Een minerale poeder is een natuurproduct en ideaal bij een gevoelige huid als je bijvoorbeeld rosacea hebt.

Hoe breng je een concealer en corrector aan?

Bij concealers en correctors geldt – vooral bij naturel make-up – less is more.  Je hebt dus maar een klein beetje nodig hebt voor het gewenste effect. Een concealer aanbrengen kan het beste na je foundation. Zo zie je precies waar je nog camouflage nodig hebt. Als je concealer vóór je foundation aanbrengt, is de kans groot dat je teveel gebruikt. Voor het aanbrengen van concealer kun je het beste een kwast gebruiken. Vooral handig op de dunne huid onder je ogen, zodat je goed kunt blenden (vervagen). Overigens breng je onder je ogen geen foundation aan, daar gebruik je alleen concealer op de schone huid. 

Een corrector aanbrengen, kan het beste met een kwast of beauty blender. Uiteraard mag het ook met je vingers, maar met een kwast of spons kun je  beter beter blenden. Werken met een kwast of spons voorkomt ook dat je teveel aanbrengt.

 • Corrector / concealer aanbrengen op kleine plekken: stip met een kleine, stevige kwast direct op de plek die je wilt camoufleren of neutraliseren en dep met je vingertop. Door de warmte van je vinger versmelt de kleur beter met je huid. Ook haal je hiermee overtollig product weg. Na de corrector breng je een huidkleurige concealer en/of foundation aan.
 • Corrector / concealer aanbrengen op grotere plekken: denk aan rode wangen of donkere plekken onder je ogen of op je oogleden. Gebruik op die plekken een concealer kwast of vochtige beauty blender. Breng spaarzaam en dun op te neutraliseren plekken aan en laat de corrector een paar minuten intrekken. Daarna brengen je een huidkleurige concealer en/of foundation aan.

 Na corrector of concealer aanbrengen altijd fixeren met poeder

Na het gebruiken van concealer of corrector moet je altijd de plekken afpoederen. Tip voor het afpoederen van concealer onder je ogen: de Laura Mercier Secret Brightening Powder 01 translucent (voor de lichte huid) en Laura Mercier Secret Brightening Powder 02 meidum deep (voor de getinte/donkere huid).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.