Makeup tips voor een mooie(re) uitstraling

vrouw met naturel makeupHieronder een paar makeup tips, die ik graag met je deel en waar je hopelijk je voordeel mee kan doen. Wil je weten hoe je deze tips in de praktijk brengt? Neem dan contact met mij op voor een 1-op-1 makeup advies.

Reinigen, hydrateren en beschermen 

Reinig je huid goed

Een stralende uiterlijk begint met een goed gereinigde huid. Het is daarom belangrijk je gezicht (en hals) zowel ’s ochtends als ’s avonds goed te reinigen. Gebruik een reinigingsproduct passend bij jouw huidtype. Heb je last van een doffe huid en wil je graag een perzikhuidje? Doe wat vers citroensap op een wattenschijfje, sprenkel er wat (bruine) suiker overheen en geef je gezicht een lichte scrub. Spoel je gezicht met lauw water en voilà! Een huid om te zoenen.

Hydrateren als basis

Het goed hydrateren van je huid is de basis voor een mooie make-up, vooral bij de oudere huid. Investeer in een goede dag- en nachtcrème passend bij je huidtype om deze veerkrachtig te houden. Als je ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam ook af. Hierdoor droogt je huid van binnen uit en kunnen aan het oppervlak rimpels ontstaan. Producten met hyaluronzuur herstellen het volume, verminderen rimpelvorming en bevorderen de hydratatie.

Bescherm je huid goed

Wist je dat de zon voor 75% verantwoordelijk is voor huidveroudering? Bescherm je huid daarom goed tegen, ook in de wintermaanden. Heb je een lichte huid of bijvoorbeeld last van pigmentvlekken? Gebruik dan een beschermingsfactor met SPF 50 of hoger. Breng altijd eerst je dagcrème aan en dan pas je zonnebrandcrème. Lees in mijn blog alles over zonbescherming. Daar vind je ook een lijst met goede producten.

Makeup tips voor een egale basis

Gebruik een primer voor mooie make-up

Dit is een belangrijke stap, die veel vrouwen niet kennen. Vooral belangrijk als je foundation gebruikt. Als je deze stap overslaat, verdwijnt je foundation in je huid. Gebruik een primer na je dagcrème (of zonnebrandcrème) en vóór je foundation. De primer werkt als een soort hechtmiddel (net zoals een grondverf bij hout) en daarmee blijft je make-up mooier en langer zitten. Tegenwoordig kun je bij iedere drogist wel een primer kopen.

download button voor gratis pdf '12 Stappen voor een mooie make-up'

Gebruik de juiste kleur foundation

De juiste kleur foundation matcht met de huidskleur van je gezicht én van je hals. Test daarom foundation altijd op je kaaklijn. Doe dat bij daglicht en niet bij winkelverlichting, want dit vertekent de kleur. Breng op je kaaklijn in dunne strepen 3 kleuren aan, die redelijk dichtbij elkaar liggen. De kleur die mooi overloopt in je eigen huidskleur, is de goede kleur. Vraag of je met een spiegeltje naar buiten mag om de kleur in het daglicht te bekijken. Test je een serum foundation? Deze worden donkerder als er zuurstof bij komt. Wacht dus langer om de juiste kleur te bepalen.

De juiste concealer (camouflage)

Met een concealer kun je roodheid, donkere kringen of andere oneffenheden camoufleren. Bij een naturel make-up geldt ‘less is more’. In daglicht kun je de juiste kleur het beste beoordelen. Breng de concealer aan na je foundation. Zo zie je precies waar je nog wat camouflage nodig hebt en gebruik je niet teveel. Gebruik je concealer onder je ogen? Houd de ruimte onder je ogen vrij van foundation. Een stipje concealer in de ooghoek is vaak al voldoende. Lees in mijn blog alles over concealers.

Mooie wenkbrauwen en ogen

De juiste wenkbrauwvorm voor jouw gezicht

Laat je wenkbrauwen zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Zo behoud je een natuurlijke look. Bij een rond gezicht passen wenkbrauwen met een lichte knik aan het uiteinde. Bij een vierkant gezicht een licht gebogen, golvende wenkbrauw. En bij een lang gezicht een meer rechte wenkbrauw. Bij een hartvormig gezicht passen zachte rond gevormde wenkbrauwen. Wenkbrauwen zijn de kapstok van je gezicht. Smalle wenkbrauwen maken je ouder. Epileer ze dus daarom niet teveel en gebruik eens een wenkbrauwpotlood of -poeder om ze iets voller te maken. Je zult er jaren jonger uitzien.makeup tips

Ogen opmaken

Vraag jij je weleens af wat voor kleur het beste bij jouw kleur ogen past of hoe je ze het beste kunt accentueren? Lees deze aanwijzingen. Heb je blauwe of groene ogen? Lees deze makeup tips.

Houd rekening met jouw kleurtype

Met make-up kleuren, die matchen met jouw kleurtype ga jij optimaal stralen. Er zijn vier kleurtypes, ieder vernoemd naar een seizoen. Daarnaast behoort ieder type tot een warme en koele groep en een lichte en donkere groep.

  • Warme groep/lente- en herfsttypes: jouw huid heeft een gelige ondertoon (perzik of abrikooskleurig) en je haar heeft een warme, gouden gloed. Lentetypes hebben een lichte, frisse uitstraling. Herfsttypes hebben een donkere, gemengde uitstraling.
  • Koele groep/zomer- en wintertypes: jouw huid heeft een blauwachtige, roze ondertoon en je haar een asachtige. Zomertypes hebben een lichte, zachte uitstraling. Wintertypes hebben een diepe, donkere uitstraling.
  • Lichte groep/lente- en zomertypes: je hebt een lichte uitstraling en weinig tot geen contrast in je huid, haar- en oogkleur. Bijvoorbeeld: bleke huid, blond haar en (licht)blauwe ogen.
  • Donkere groep/herfst- en wintertypes: je hebt een donkere uitstraling en een groot contrast in je huid, haar- en oogkleur. Bijvoorbeeld: olijfkleurige huid, zwart haar en donkerbruine ogen. Lees wat jou kleurtype is.

Reinig regelmatig je kwasten

Als je dagelijks je kwasten gebruikt, raken ze vol met bacteriën. Was je kwasten regelmatig met een beetje baby shampoo. Je kwasten worden schoon en zacht. Na het wassen, knijp je het overtollige vocht uit met een handdoek en leg je ze op een schone tissue om te drogen. Lees in mijn blog hoe je kwasten goed schoonmaakt.

Wil je nog meer tips en tricks?

Dan is mijn pdf ‘In 12 stappen een mooie make-up’ misschien iets voor jou. Je kunt hem gratis downloaden voor nog meer makeup tips en tricks!

Sharing is caring!