Make up kwasten schoonmaken

Make up kwasten schoonmaken, hoe doe je dat?

make up kwasten schoonmakenMake up kwasten schoonmaken is een belangrijke activiteit voor het behouden van een mooie, stralende huid en make-up. In deze blog lees je hoe je je kwasten en andere materialen het beste kunt reinigen. Kwasten schoonmaken kost je een kwartier tot 20 minuten voor circa 15 stuks. Moet je ook beauty blenders schoonmaken? Dan ben je iets langer bezig. Uiteraard kun je ook nu en dan een losse kwast schoonmaken, dan ben je in een mum van tijd klaar.

Welke kwasten moet je reinigen?

Reinig alles wat je gebruikt om make up op je huid aan te brengen. Denk aan kwasten, penselen, borsteltjes, kammetjes, applicators, sponsjes en beauty blenders.

10 Stappen voor make up kwasten schoonmaken

Vooral als je kwasten dagelijks gebruikt, zitten ze al snel vol met dode huidcellen en bacteriën. En dat vuil kan voor een hoop narigheid zorgen. Zoals ontsierende puistjes, vlekjes, ontstoken ogen en een geïrriteerde huid. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is make up kwasten schoonmaken heel belangrijk. Ook voor de duurzaamheid van je materialen. Volg onderstaande 10 stappen voor het reinigen van je kwasten dan zijn ze goed schoon en gaan ze langer mee.

Barbara Hofmann kwasten en penselen zeep

  1. De beste plek om je kwasten te reinigen is bij een wasbak met een recht blad zoals in de keuken. Zet daar een klein schaaltje klaar met daarin wat babyshampoo (of andere milde zeep) of gebruik een speciale kwastenreiniger. Mijn meeste favoriete kwastenreiniger is die van Barbara Hoffman  en wordt door heel veel visagisten gebruikt. Woon je net als ik in Amsterdam, dan kun je hem voor €12,50 bij Back-Stage kopen. Hij reinigt als een tierelier. Daarom ga ik voor de reiniging even uit van deze methode en geef ik ook tips voor de andere methodes.
  2. Pak een schone theedoek, vouw deze een keer dubbel en leg deze links van je wasbak op ongeveer 10 cm van de rand neer.
  3. Leg je vuile kwasten en andere vuile materialen rechts van de wasbak op het werkblad, dichtbij de rand. Vul daarna een kom met lauwwarm water en leg deze midden in de wasbak.
  4. Doe de kwastenzeep in je handpalm en maak hem even nat in het lauwwarme water of onder de kraan. Houd de zeepblok in de palm van je ene hand en pak met je andere hand een voor een je vuile kwasten op. Doop alleen het gedeelte met haartjes in het water, zodat de haartjes voldoende nat zijn.
  5. Veeg de natte kwast van links naar rechts over de zeep totdat de kwast voldoende schuimt (dat gaat heel snel). Gebruik je babyshampoo of een andere vloeibare zeep? Doe dan eerst wat zeep in een kleine kom en dip de natte kwast er even tegenaan. Leg na het inzepen alle kwasten naast elkaar op het aanrecht.

   Je bent nu op de helft, goed bezig!

  6. Pak een voor een (bij soortgelijke maten kun je er ook een paar tegelijk pakken) de ingezeepte kwasten. Kneed even door de haartjes, alsof je de haren een wasbeurt geeft.
  7. Draai de kraan een klein beetje open en zorg dat het water lauwwarm is (heet water is heel slecht voor je kwasten en onaangenaam voor je huid).
  8. Pak de kwasten en spoel alleen het deel met de haartjes onder de kraan terwijl je de haartjes masseert, zodat je alle zeepresten samen met het vuil goed verwijdert. Als je geen zeep meer voelt, doe je de kraan uit.
  9. Knijp de kwasten met je hand af – of in het geval van een dun penseel – tussen je vingertoppen om het overtollige vocht te verwijderen en ze in goede vorm terug te brengen. Leg ze daarna met een beetje ruimte ertussen i.v. drogen op de schone theedoek links van de wasbak. Bij dikke kwasten even aftikken in de lucht, zodat de haartjes in iets uit elkaar gaan staan en sneller drogen.
  10. Laat de kwasten nu in de lucht drogen. Leg ze niet op de verwarming, want dan drogen de kwasten uit. Wil je de kwasten na het schoonmaken in een andere kamer neerleggen, leg dan van tevoren een lange schaal of plank onder de theedoek. Dan kun je alles makkelijk verplaatsen.

Succes met het schoonmaken van je make up kwasten!

1 thought on “Make up kwasten schoonmaken

 1. Pingback: Wil je een stralende huid? Lees onze 28 tips! | Beauticians

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.