Wortelsap tegen zonneallergie

Het is lekker weer en dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de zon genieten. Maar wat als je last hebt van zonneallergie? Dan wil je het liefst de zon vermijden, omdat je opziet tegen die vervelende rozige bultjes, die ontzettend kunnen jeuken. Die jeuk is soms om gek van te worden en je wilt er zo snel mogelijk van af. Gelukkig heb ik een gouden tip voor je om zorgeloos te genieten van de zon. 

Het beste advies ooit
Ondanks mijn donkere huidskleur, heb ik al sinds mijn 21e last van zonneallergie. Rond mijn 23e ontdekte ik Urtizon complex. Het is een homeopathische geneesmiddel en werkt van binnenuit. Vlak voor mijn vakantie naar Griekenland (waar de zon heel krachtig is) was ik op bezoek bij mijn schoonheidsspecialiste. Zij is eigenaar van salon Beauticians en ik vertelde haar over mijn zonneallergie. Toen gaf ze mij het beste advies ooit: wortelsap drinken! Ja, echt. Ik had er niet eerder van gehoord, maar volgens haar was het een natuurlijke en simpele manier om mij van binnenuit te beschermen. En ik zou door de caroteen ook nog eens mooi bruin worden.

Proef op de som
De eerste vakantiedag heb ik in de plaatselijke supermarkt biologische wortelsap gevonden. Dat schijnt het beste te zijn, want daar zitten geen schadelijke conserveermiddelen in. Bij reformzaken en de meeste grotere supermarkten (ook in het buitenland) kun je wortelsap kopen. En als het niet voorhanden is, koop je verse wortels en kun je lekker knabbelen. Ik dronk zoals Tae Jung (zo heet mijn schoonheidsspecialiste) adviseerde iedere ochtend een glas wortelsap (circa 200 ml). Ik vond het niet super lekker, maar zeker niet vies. Het smaakt koud het best. Geloof het of niet, maar werkelijk waar: ik heb op een paar onbenullige plekjes op mijn bovenarm na (die als sneeuw voor de zon verdwenen) de hele vakantie zorgeloos kunnen genieten van de Griekse zon. Uiteraard in combinatie met goed smeren. En ik heb de hele vakantie geen korreltje Urtizon gehad. Ondanks dat ik Urtizon niet heb gebruikt, raad ik het nog steeds aan.

Hoe helpt wortelsap tegen allergie?
Wortelsap is rijk aan Bètacaroteen (provitamine A), dat in je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Bètacaroteen werkt als een antioxidant, dat je beschermt tegen vrije radicalen. Zoals het in planten beschermt tegen weersinvloeden, zo beschermt het het menselijk lichaam tegen vrije radicalen door blootstelling aan zonlicht. Met extra vitamine A is je huid dus beter bestand tegen het sterke zonlicht. En daardoor heb je minder last van je uitslag. Zo simpel!

Als je het uitprobeert, laat je me dan hieronder weten of het voor jou ook werkte? 

Bronnen: Beauticians  Vitamine informatiebureau

5 thoughts on “Wortelsap tegen zonneallergie

 1. Sandra

  Ik zit inmiddels met 2 benen onde de bultjes. Jeuken als een dolle en Utizon helpt niet. Zou de wortelsap nu nog helpen of is dat mosterd na de maaltijd. Ga morgen op Curacao meteen op zoek en wie weet heeft het kruidnvrouwtje daar nog tips

  1. Irena Bericht auteur

   Hi Sandra,
   Wat vervelend voor je! Ook nu je al bultjes hebt, raad ik je aan de wortelsap drinken. Het werkt namelijk ook als je al bultjes hebt. Je huid wordt beschermd, waardoor de bultjes die je nu hebt tot rust komen en je minder snel of (bijna) geen nieuwe krijgt. Toevallig raadde ik twee weken geleden een kennis, die ook al bultjes had, wortelsap te drinken en ze liet een dag later weten bijna tot geen last meer te hebben. Sterkte ermee en ik hoop dat je snel bultjes- en jeukvrij bent!

  2. Vanschoonbeek

   Ik had ook last van uitslag door de zon,met veel jeuk(blaasjes)
   Begin nu vanaf April Ucimine pillen te nemen,eerste doos 2 pillen per dag,volgende doos 1 pil per dag.
   En heb nu geen last meer.

   1. Irena Marmelstein Bericht auteur

    Fijn voor je dat je er nu geen last meer van hebt. Sommige mensen slikken liever geen pillen en dat is wortelsap wel een uitkomst? Heb jij het weleens geprobeerd tegen de bultjes en jeuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.