10 Tips voor een mooie naturel make up

Met deze 10 tips creëer je zelf een mooie, naturel make up

Naturel make up is make-up waarbij je bijna niet ziet dat je het draagt. Dat komt omdat je met weinig producten een mooie, frisse look creëert door te werken met kleurverschillen en contrasten. Het lijkt dus net alsof je bijna geen make-up op hebt, maar wat je op hebt geven je wel de uitstraling van een volledige make-up. Het motto van deze naturel make up look is ‘less is more’. Maar hoe zorg je ervoor dat je mooier en jonger oogt en er toch natuurlijk uitziet? Lees daarvoor mijn tien tips in deze blog. naturel make up

Naturel make up tips 1 t/m 5

1.  Gebruik foundation met mate

Mijn eerste tip is gebruik zo min mogelijk foundation. Je kunt al met een klein beetje je gezicht  opfrissen. Meng wat vloeibare moisturizer (crème) door je foundation. Breng met je vingertop eerst een kleine stip foundation aan op de plekken waar je het wat egaler wilt hebben (bijv. wang en voorhoofd) en blend met een foundation kwast of vochtige beauty blender. Een klein beetje foundation egaliseert eventuele oneffenheden en geeft je gezicht een echte opfrisser. Wil je een super lichte dekking, bijvoorbeeld omdat je je bijna geen oneffenheden hebt?

2.  Eyeliner in je waterlinie

Ogen zijn de spiegel van de ziel en het eerste waar mensen naar kijken. Een simpel, kliedervrij trucje om ze meer expressie en een lift te geven zonder dat je ziet dat je eyeliner op hebt is donkerbruin of zwart oogpotlood in je waterline aanbrengen. Dat is de natte huid van je bovenste wimperrand. Zet daarvoor een zacht waterproof potlood in de buitenhoek van je waterlinie en breng kleur aan tot ongeveer de hoogte van je pupil. Kleur niet alleen de huid in, maar ook goed tussen de wimperhaartjes. Deze techniek kan ook met een waterproof eyeliner gel. Werk dan met een schuine kwast.

3.  Bruine mascara

Wil je een naturel make up look? Gebruik dan in plaats van zwarte een bruine mascara. Ik vind de Lavera volume mascara heel mooi. Deze 100% natuurlijke mascara geeft lange, volle wimpers zonder dat ze samenplakken. Breng vanaf de wimperrand aan in een zigzag, drukkende beweging. Zo kleur je de haartjes optimaal in en worden je ogen echte blikvangers. Geef de buitenste wimpers meer kleur voor een liftend effect. Bij meerdere lagen eerst de haren met een wimperborstel even borstelen om klontjes te voorkomen.

4.  Kijk jezelf in de ogen als je concealer aanbrengt

Concealer wordt al snel teveel en dat geeft een averechts effect. Die frisse blik, die je wilde, wordt opeens een aangekoekte laag onder je oog. En wat dacht je van concealer, die tussen de lijntjes blijft zitten. Grrrr. De oplossing is simpel. Voor een natuurlijk effect moet je jezelf in de ogen kijken, een beetje zoals anderen je zien. Daardoor focus je niet teveel op de ruimte onder het oog, maar zie je de hele blik. Kijk in de spiegel en breng alleen concealer aan waar je ‘in de breedte’ oneffenheden ziet.

5.  Gebruik oogcrème of oogserum

De huid onder de ogen is heel teer en sneller droog, omdat daar het minste vet zit. Als je dus concealer op een droog oppervlak aanbrengt, wordt de droogte extra zichtbaar en dat maakt ouder en ziet er onnatuurlijk uit. Zorg daarom dat je – voordat je concealer aanbrengt – een hydraterende oogcrème hebt aangebracht. Vooral aan te raden als je ouder wordt en je huid van nature aan vocht verliest.

Naturel make up tips 6 t/m 10

6.  Gebruik bronzer als oogschaduw

Een mooie naturel make up creëer je met kleurverschillen. Een natuurlijke schaduw op je oogleden maak je heel makkelijke door wat bronzer aan te brengen. Breng het over het gehele ooglid aan en geeft net iets meer kleur in de arcadeboog (het deel tussen je wenkbrauwbot en vouw van je ooglid). Zo krijg je een hele zachte look met net iets meer definitie.

7.  Blush afzwakken met je beauty blender

Je wilt met een naturel make up look een zo natuurlijk mogelijke blush. Alsof je net van buiten komt na een stevige wandeling. Breng daarvoor eerst je blush aan zoals je dat gewend bent, maar…. en nu komt het… Pak dan een vochtige beauty blender en druk deze tegen je blush aan. Hiermee zwak je de kleur af voor een zachte, gezonde look.

8.  Bronzer in een 3-vorm

De meeste vrouwen gebruiken hun bronzer over het hele gezicht. Het lijkt dan alsof ze net van vakantie komen. Je kunt je voorstellen dat dat er niet natuurlijk uitziet, vooral als je halslijn lichter is. Voor een mooi, natuurlijk effect breng je de bronzer in de vorm van een drie aan met een bronzing kwast. Begin aan de zijkant van je voorhoofd, ga naar beneden langs je slaap, de onderkant van je jukbeen en pak als laatste je kaaklijn mee. De bronzer lijn is boven je blushlijn en loopt vanaf het midden van je oor tot circa 5 cm vóór je mondhoek.

9.  Lipstick in de kleur van je lippen

Wist je dat de mooiste natuurlijke kleur lippenstift (of lipfgloss) het meest lijkt op je eigen lipkleur. Om goed te kunnen zien welke kleur dat is, maak je je lippen een klein beetje vochtig met je tong. Kijk, die kleur lipstick moet je hebben! Voor deze naturel look doe je alleen een beetje lipstick in het midden van je lippen en daarna verdeel je de kleur met je vinger richting je liprand. Zo krijg je een natuurlijke look.

10.  Natuurlijke wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn de kapstok van je gezicht en vaak het eerste wat anderen zien. Zien ze er niet natuurlijk uit, dan valt het meteen op. Wil je op een natuurlijke manier je wenkbrauwen accentueren? Gebruik wenkbrauwpoeder in een iets lichtere kleur dan je eigen wenkbrauwkleur. Borstel eerst de haren naar beneden, zodat je ziet hoe ze (schuin) groeien. Breng met een schuine kwast alleen aan de bovenkant van je wenkbrauw dunne streepjes aan in de haargroeirichting. Borstel na voor een natuurlijke effect en fixeer je ze met transparante wenkbrauwgel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.