Hoe kun je wallen verminderen en voorkomen?

Weg met die wallen: tips voor een stralende blik

We kennen het allemaal: die vervelende wallen onder je ogen die je er vermoeider en ouder uit laten zien dan je je voelt. Maar maak je geen zorgen, want er zijn bewezen manieren om ze te verminderen en zelfs te voorkomen. Deze blog biedt je praktische tips en remedies om die lastige wallen aan te pakken, zodat je elke dag je beste zelf kunt zijn.

Wat zijn wallen en wat veroorzaakt ze?

De wetenschap achter wallen

Wallen onder je ogen zijn vaak het gevolg van opgehoopt vocht of vet. Factoren zoals veroudering, slaaptekort en voedingsgewoonten kunnen dit probleem versterken.

Veelvoorkomende oorzaken van wallen

Hier zijn enkele triggers:

 • Slaapgebrek en vermoeidheid: niet genoeg slaap kan leiden tot donkere kringen en een opgezwollen uitstraling.
 • Voeding: te veel zout kan ertoe leiden dat je lichaam vocht vasthoudt, waardoor de huid onder je ogen kan opzwellen.
 • Genetica: soms spelen erfelijke factoren een rol bij de ontwikkeling van wallen.
 • Leeftijd: naarmate je ouder wordt, verliest je huid elasticiteit en kan het vet dat normaal je ogen ondersteunt naar beneden zakken.

Preventieve maatregelen tegen wallen

Slaapgewoonten verbeteren

Een goede nachtrust is belangrijk voor de gezondheid van je huid. Wanneer je slaapt, herstelt je lichaam zich en vernieuwen je cellen zich, inclusief de delicate huid onder je ogen. Gebrek aan slaap kan leiden tot een doffe huid en het verschijnen van wallen onder je ogen. Probeer elke nacht tussen de 7-9 uur kwaliteitsslaap te krijgen.

Voedingsadvies 

 • Beperk je zoutinname: te veel zout kan ertoe leiden dat je lichaam vocht vasthoudt, waardoor de huid onder je ogen kan opzwellen.
 • Vermijd overmatig alcoholgebruik: alcohol heeft een dehydraterend effect op het lichaam en kan de bloedvaten laten uitzetten, waardoor donkere kringen en wallen versterkt kunnen worden. Probeer je alcoholconsumptie te beperken en zorg dat je voldoende water drinkt om je hydratatieniveau op peil te houden.
 • Drink voldoende water: hydratatie is cruciaal voor een gezonde huid. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je huid gehydrateerd en veerkrachtig te houden.

Bescherm je ogen tegen de zon

Blootstelling aan de zon kan de huid onder je ogen donkerder maken, wat wallen extra kan laten opvallen. Gebruik een zonnebril en een zonnebrandcrème voor de gevoelige huid rond je ogen om deze te beschermen tegen UV-stralen.

Huidverzorgingsroutine tegen wallen

Kies een hoogwaardige oogcrème met ingrediënten zoals cafeïne of retinol. Cafeïne helpt om de bloedcirculatie rond de ogen te stimuleren en kan donkere kringen en zwellingen verminderen. Retinol, een vorm van vitamine A, bevordert celvernieuwing en kan helpen bij het verstevigen van de huid en het verminderen van fijne lijntjes. Breng de oogcrème zowel ’s ochtends als ’s avonds aan als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Overweeg om een keer per week een hydraterend of verstevigend oogmasker te gebruiken.

Behandelingen voor bestaande wallen

Thuisremedies

 • Koude kompressen: een gekoelde lepel of een zakje bevroren erwten kan helpen de zwelling te verminderen.
 • Cafeïnehoudende theezakjes: de cafeïne helpt de bloedvaten te vernauwen en kan de zwelling onder je ogen verminderen.

 Producten voor het verminderen van wallen

 • Remescar wallen & donkere kringen: dit product is speciaal ontwikkeld om snel wallen en donkere kringen te verminderen.
 • The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG: Een budgetvriendelijk product dat helpt bij het verminderen van wallen en donkere kringen.
 • La Roche-Posay Pigmentclar Eyes: ontworpen om donkere kringen te verminderen en helpt ook bij het verminderen van zwelling onder je ogen.

Make-up tips om wallen te verbergen

vrouw met plekken op gezicht waar je concealer aanbrengtAls je op zoek bent naar snelle en effectieve manieren om de zichtbaarheid van wallen te verminderen, kan make-up een waardevolle tool zijn. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om die frisse, wakkere blik te krijgen:

Kies de juiste concealer

Gebruik een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur om de donkere kringen onder je ogen op te lichten. Zorg ervoor dat de concealer een goede dekking biedt maar niet te zwaar is, zodat hij niet in de fijne lijntjes gaat zitten.

Gebruik een kleurcorrector

Als de wallen erg donker zijn, kun je een eerst een kleurcorrector onder je concealer aanbrengen. Perzik- en oranje tinten zijn ideaal voor het neutraliseren van donkere blauwachtige en grijze ondertonen onder de ogen.

Fixeer alles met poeder

Na het aanbrengen van de concealer en eventuele corrector, gebruik je een losse, transparante poeder om alles op zijn plaats te houden. Dit helpt om de make-up te fixeren en voorkomt dat deze gedurende de dag gaat schuiven of ophopen.

Blijf je huid goed hydrateren

Zorg dat je onderooggebied gehydrateerd blijft door regelmatig een hydraterende oogcrème aan te brengen. Dit helpt de make-up soepel aan te brengen en voorkomt dat de huid er droog en schilferig uitziet.

Professionele behandelingen

Als huismiddeltjes en veranderingen in levensstijl geen verbetering bieden, kan een bezoek aan een specialist nodig zijn om andere onderliggende oorzaken aan te pakken. Voor ernstige en aanhoudende wallen kan het raadzaam zijn om een dermatoloog of een gespecialiseerde schoonheidsspecialist te raadplegen voor behandelingen zoals fillers of lasertherapie.

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.