10 Make up trends van 2018 op een rij

Mijn top 10 make up trends van 2018

make up trends van 2018

De meeste make up trends van 2018 komen van de catwalk, dus zijn niet allemaal looks voor de gewone vrouw. Gelukkig zijn er – net als vorig jaar – ook in 2018 weer trends, die passen bij een meer natuurlijke make up. Daar ben ik als specialist in naturel make up natuurlijk blij mee. Ik deel in deze blog de make up trends van 2018, die ik ben tegengekomen op Instagram en mij zijn opgevallen. Ik heb ze voor het gemak onderverdeeld in natuurlijke en meer gedurfde make up trends van 2018. Zit er een trend tussen, die je zelf zou dragen? Deel jou favoriet onderaan deze blog.

De natuurlijke make up trends van 2018

1. De naturel makeup look

Gezond en fris, dat zijn de toverwoorden voor een au naturel look. Niet teveel make-up dus. Denk aan een simpele lipgloss op je lippen, een zachte kleur oogschaduw en een beetje highlighter op plekken in je gezicht waar de zon van nature op schijnt. Alles voor een frisse, gezonde look. Als naturel make-up specialist dus een look naar mijn hart.

2. Naturel lipstick

Dit is een trend waar ik blij mee ben, want dit advies geef ik altijd aan mijn klanten als ze voor de nude look willen gaan. Deze trend betekent weg met de felle kleuren en perfect aangebrachte lipstick. Ga liever voor een meer neutrale kleur, die het meest lijkt op je eigen natuurlijke lipkleur. Het resultaat is een mooie, frisse look waarbij je ogen vaak mooi uitkomen.

3. Lipgloss

Heel beauty land is in de ban van alles wat ‘sappige’, glanzende lippen. Zelfs Rihanna, die afgelopen jaar haar beauty lijn Fenty lanceerde, liet make-upartiesten dikke lagen van haar beauty-gloss op de lippen van de modellen aanbrengen tijdens haar lenteshow. Lipgloss is dus weer helemaal hot en happening. Breng hem aan over je favoriete lipstickkleur en glans je trendy.

Nog een paar naturel make up trends van 2018

4. Een glanzende, frisse huid

Alsof glitterversiering en gouden highlighters niet genoeg zijn, is er in 2018 nóg een makeup trend passend bij de super highlighted en fris ogende huid. Hoe glanzender hoe beter namelijk, want het geeft je een gezonde look. Niet iedereen kan echter veel gouden highlights gebruiken. Vermijd het liever als je grote poriën hebt, omdat deze dan zichtbaarder worden. Ook bij een rijpere huid kun je deze trend beter mijden, omdat het juist ouder maakt. En als er iets is wat je niet wil als je ouder wordt…

5. Gouden glow

Gouden highlighter gaat nu al een paar jaar mee en is ook in 2018 een trend. Vooral sinds Rihanna in haar nieuwe beauty line Fenty Beauty de gouden highlighter introduceerde, is de rage nog groter geworden. Ik denk dat de gouden highlight nog wel een paar jaar zal meegaan.

De gedurfde make up trends van 2018

6. Zwarte eyeliner

Zwarte eyeliner is helemaal terug en mag lekker dik als je dat wenst. Je brengt hem dik aan langs je bovenste en onderste wimperlijn en kunt hem in de hoek nog een vleugel geven voor een extra dramatische look. Dus wil je meer dan alleen een dun lijntje boven en onder? Dan mag je in 2018 helemaal los gaan. In onderstaande video zie je hoe het werkt.

7. Glitter

Strass steentjes, parels, edelstenen en glitterkralen zijn de nieuwe manier om je make-up te pimpen. Ja, ik zeg make-up, want met deze trend breng je de glitter versieringen gewoon op je gezicht aan. Bijvoorbeeld op je oogleden of rond je ogen. Daarvoor gebruik je wimperlijm. Je moet wel een beetje geduld hebben om de versieringen aan te brengen, maar kunt er tijdens een feestje wel de show mee stelen.

Nog een paar opvallende make up trends van 2018

8. Afgeronde gevleugelde (winged) eyeliner

De winged eyeliner krijgt in 2018 een nieuwe look, want in plaats van een scherpe vleugel teken je een ronde vorm aan de buitenkant. Het moet natuurlijk wel bij je passen. Lijkt het je wat voor jou ogen? Dan heb ik een tip voor het aanbrengen: trek eerst de omtrek van de vleugel en vul het daarna in. Of gebruik een applicator borstel (zit vaak in kleine oogschaduw paletten) en gebruik de applicator als een soort stempel. Daarmee kun je de ronde vorm makkelijker aanbrengen.

9. De metallic look

Metallic makeup blijft net als in 2017 ook een trend in 2018. Draag het op een subtiele manier door het samen met wat doorzichtige lipgloss over je favoriete lipstickkleur aan te brengen. Of doe lekker wild en kies een metallic lipstick in een bijzondere kleur, zodat je van je lippen echte blikvangers maakt.

10. Wimpers à la Twiggy

Deze trend met wijd uit elkaar staande en dik aangezette wimpers doet me denken aan de signature look van Twiggy, een Brits supermodel, actrice en zangeres uit de jaren zestig. Om deze look te creëren heb je flink wat lagen mascara nodig en liefst ook een paar valse wimpers.

Zit er een make-up trend tussen, die je zelf zou dragen? Reageer dan onderaan deze blog.

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.