Make up tips voor brildragers

Wat je moet weten over make up als je een bril draagt

De afgelopen maand had ik in korte tijd twee make-up klanten, die een bril dragen en bij mij een 1-op-1 makeup advies hadden geboekt. Tijdens de sessies heb ik ze de make up tips voor brildragers geleerd om er met bril op hun best uit te zien. Voor brildragers gelden namelijk andere make up technieken. Welke dat zijn lees je in deze blog.

Verschil tussen minglazen en plusglazen

Minglazen en plusglazen zijn de meest voorkomende. Bij minglazen zie je zonder bril dichtbij goed, maar verder weg onscherp. Minglazen verkleinen de ogen. Je herkent minglazen doordat de contour van je gezicht inspringt als je schuin door het glas kijkt. Bij plusglazen kun je zonder bril verder weg goed zien, maar dichtbij niet. Plusglazen vergroten de ogen. Je herkent ze doordat de contour van je gezicht eruit springt. Hieronder een schema met make up tips voor minglazen en plusglazen. Heb je dubbelfocus, multifocus of getinte glazen? Lees de aparte tips onder het schema.

Overzicht met make up tips voor brildragers

make up tips voor brildragers

Make-up tips voor andere type brilglazen

  • Dubbelfocusglazen: deze hebben in het bovenste gedeelte net als bij minglazen een negatieve sterkte (om in de verte te kunnen kijken) en onderin een minder negatieve of zelfs positieve sterkte (om te kunnen lezen). Voor oogmake-up ga je uit van het bovenste gedeelte van de glazen en volg je de tips voor minglazen.
  • Multifocusglazen: bij een multifocale bril is er een geleidelijke overgang tussen de verschillende sterktes van het glas, zodat alle afstanden scherp worden. Breng je make-up aan als bij minglazen.
  • Getinte glazen: ga met de kleur van de glazen mee; een tegenovergestelde kleur komt vaak vreemd over. Ga in ieder geval uit van neutrale kleuren zoals grijs, zilver, bruin of goud.

Sharing is caring!

1 gedachte op “Make up tips voor brildragers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.