Makeup trends voor 2017

7 Opvallende makeup trends in 2017

De makeup trends voor 2017 bestaan uit twee uitersten: aan de ene kant looks met minimaal gebruik van make up, op een subtiele manier aangebracht. En aan de andere kant opvallende makeup met lagen glitter of glans. Wat ze echter gemeen hebben is dat, voor welke uiterste je ook gaat, de make up er niet te gemaakt of gekunsteld uit moet zien. Makeup mag speelser, meer op een natuurlijke manier worden aangebracht. In deze eerste make up blog van 2017 beschrijf ik kort zeven make up trends voor dit jaar, die mij zijn opgevallen en die je zelf zou kunnen uitproberen. Als het tenminste iets voor jou is.

Makeup trends voor de ogen

1. Simpele zwarte eyeliner
Heb je na maanden oefenen eindelijk de moeilijke techniek van een winged eyeliner onder de knie, komt er een simpele eyeliner trend terug van weggeweest. Als je niet als ik in de eighties ben opgegroeid dan ken je de trend al. Dit jaar gaat het namelijk om zwart oogpotlood aan de binnenkant van je waterlinies. Zowel boven als onder. De look is eigenlijk niets anders dan wat ik vroeger op de middelbare school aanbracht. Dit jaar kun je er weer mee voor de dag komen en hoor je er helemaal weer bij. Simpel en trendy dus.makeup trends

2. Glanzende oogleden
Glanzende oogleden zijn niet meer alleen voorbehouden aan modellen in glossy magazines of op de catwalk, maar ook hip voor alledag zoals Kylie Jenner ook heeft ontdekt. Voor deze look kun je speciale eyegloss producten kopen, die van verschillende merken zoals van MAC Cosmetics op de markt zijn. Of je kunt een beetje transparante lipgloss over je oogschaduw aanbrengen voor eenzelfde effect.

3. Opvallende eyeliner onder de ogen
Waar het vorig jaar nog ging om opvallende lijnen op het bovenste ooglid, ligt nu de nadruk op de onderste oogleden. Dus geen glitterlijn langs je bovenste wimperrand, maar juist onder je onderste wimperrand. Je moet het maar durven. Je kunt het eens uitproberen met een felle glitter eyeliner of een winged eyeliner (gevleugde eyeliner) onderste boven aangebracht en die je aanbrengt met een mooie with glitter eyeliner.

opvallende-eyeliner-onder-wimperrand-makeup-trend-2017

 

 Makeup trends voor de lippen

4. Glitter lippen
De glitter look van vorig jaar is nog steeds hot in 2017. Alles wat je voor deze trend hoeft te doen is na de lippenstift een beetje gloss op je lippen aanbrengen en daarna je favoriete glitter kleur er met je vingertop op deppen. Klaar ben je. Leuk voor een feestje.

View this post on Instagram

Glossy Eyes x Glitter Lips! Glitter is a commitment. 😬 The trick I found most helpful was to use a brush with a straight edge to enhance the line of the lip with glitter. Lip Deets: Liner @imancosmetics Color #Fire Lipstick @urbandecay Color #Temper Glitter @shopvioletvoss Color #Rose It went everywhere including in my teeth! Bonus trick to get glitter off! Use an oil to rub and exfoliate directly on the lips. I used a thicker oil cleanser. The one I used is by @aryaessentials. Then use a tissue to wipe the lips clean. Then a little water to get the remainder off before cleansing the whole face. This keeps the glitter from getting in your eyeballs :). Be responsible. Hahahaha. #glitter #glitterlips #redlips #glossyeyes #skin #glowyskin #urbandecay #imancoametics #shopvioletvoss #aryaessentials #motd #motn #melanin

A post shared by Delina Medhin Makeup Artist (@delinamedhin) on

5. Vervaagde rode lippen
Rode lippen zijn altijd in de mode geweest en zijn ook in 2017 hot. Maar dit jaar dragen we het anders. Geen perfecte rode lippen, die heel strak zijn aangebracht en waar wel wat techniek bij komt kijken. Nee, dit jaar mag het allemaal wat minder strak. Zeg hallo tegen vervaagde rode lippen. Alsof je hem met de ‘vervagen’ filter van Instagram hebt bewerkt. Vervaag je lipcountor en breng met je vingertoppen iets meer kleur aan op het midden van je lippen. Maak deze relaxte look compleet met een schone, frisse huid, natuurlijke wenkbrauwen en minimale oogmakeup. Zo komt je opvallend rode lippenstift goed tot haar recht.

Opvallende blush en metallics

6. Gedurfde blush
Haal je beste blush kwasten uit de kast, want die zal je flink nodig hebben in 2017. Of je de blush nu zwaar aanbrent met een Madonna / disco look of een subtiele blush vanaf je koon tot je slaap, blush is er om gezien te worden dit jaar. Laat de subtiele look thuis en ga voor de blitz.

https://www.instagram.com/p/BO9KWm0AtZl/?tagged=kristenstewart

7. Metallic kleuren
Metallics zijn nog steeds een van de makeup trends, maar in 2017 worden ze een stuk subtieler manier en minder heftig aangebracht. Denk aan lichte vleugjes goud of zilveren schaduw op je oogleden. Of wat dacht je van een beetje gouden highlighter op je jukbeenderen. Niets meer, niets minder.

Welke trends spreken jou aan?

Zitten er makeup trends tussen, die jou aanspreken en die wel zou uitproberen dit jaar? Of zeg je ‘nou nee, niets voor mij’. Laat het weten door een reactie te plaatsten in het reactieveld onderaan mijn blog. Zijn er looks, die je aanspreken en zou je de technieken willen leren om ze aan te brengen? Die breng ik je graag bij tijdens een 1-op-1 makeup advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.