EVEN VOORSTELLEN

Ik zal me even voorstellen!

Irena Marmelstein, eigenaar IM Makeup

Hi! Ik ben Irena Marmelstein (1970), eigenaar van IM Makeup. Ik ben gediplomeerd visagist en geloof in de kracht van naturel make-up om je natuurlijke schoonheid te versterken. Zo straal je van binnenuit en ben je extra mooi. Naturel make-up zit er wel, maar je ziet het bijna niet en toch doet het zijn werk. Al bijna 10 jaar help ik vrouwen van alle leeftijden op weg met make-up advies en workshops. Een ding hebben ze gemeen. Zij willen er mooier uitzien, maar wel zichzelf blijven. Bij mij leren ze hoe ze dat kunnen bereiken. Als onafhankelijk visagist werk ik niet met een specifiek merk, maar veel verschillende merken. De laatste jaren zijn dat steeds meer natuurlijke producten. Dat sluit aan bij mijn persoonlijke voorkeur, die van mijn klanten (met een gevoelige huid) en de trend van de laatste jaren om duurzaam en verantwoord te leven. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen. Ik vind daarom dat make-up voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarom gebruik ik zowel duurdere merken als goede kwaliteit budgetmerken. Welke producten dat zoal zijn lees je hier

Hoe het allemaal begon

Als kind van 7 was ik al gefascineerd door de schoonheid van Marilyn Monroe. In mijn ogen was ze de mooiste vrouw op aarde en ik probeerde met mijn moeder’s make-up haar looks na te doen. Probeerde, want zoveel wist ik er toen niet van. Mijn passie voor beauty is toen wel begonnen. Later tijdens op bonte avonden en schoolfeestjes op de lagere en middelbare school was ik altijd de ‘go to girl’ voor een mooie make up. Ik werkte met producten, die ik bij de plaatselijke drogist haalde. Toen ik rond 2001 in een dansgroep zat, maakte ik ook veel mede-dansers op als we voorstellingen hadden. Ze kregen niet alleen meer expressieve gezichten, maar ook meer zelfvertrouwen op het podium. En ik vond het zo leuk om te doen.

Van makeup passie naar beroep

Gezien mijn voorgeschiedenis zou je denken dat ik al op jonge leeftijd een opleiding zou kiezen in de beauty sector, maar dat gebeurde niet. Ik volgde lang mijn hoofd, niet mijn hart, en ging toen communicatie en marketing studeren. Pas toen ik tegen de 40 liep, laaide de passie voor make-up weer op. Op een dag wist ik het: ik ga een opleiding tot visagist volgen! Zo gezegd, zo gedaan en dat deed ik in 2009 naast mijn baan als communicatieadviseur bij de FNV. Ik slaagde cum laude en in 2010 zag IM Makeup het levenslicht. In mijn werk als visagist komen mijn adviesvaardigheden goed van pas bij 1-op-1 make up advies en makeup workhops. Ik werk naast mijn werk als visagist 28 uur per week als communicatieadviseur bij de FNV en ben ook freelance online marketing adviseur. Super leuk die variatie!

Gebruikte merken en materialen

In mijn make-up koffer vind je een verscheidenheid aan make up merken. Naast die voor professionele visagisten, werk ik ook met goede consumenten- en budgetmerken. Ik geloof namelijk dat make-up voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarnaast ben ik voorstander van natuurlijke make up merken. Ik werk dan ook veel met natuurlijke producten, die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Veel van deze producten zijn ook dierproefvrij en vegan.

Stralende groet,

Irena Marmelstein