EVEN VOORSTELLEN

Ik zal me even voorstellen!

Irena Marmelstein, eigenaar IM Makeup

Mijn naam is Irena Marmelstein (’70) en ik ben eigenaar van IM Makeup. IM zijn de eerste letters van mijn voor- en achternaam. Ik ben al jaren gespecialiseerd in naturel make up en leer vrouwen hoe ze natuurlijk kunnen stralen met make-up advies en make-up workshops. Iedere vrouw verdient het namelijk om zich mooi en goed te voelen. Ik heb ruim 10 jaar ervaring en al honderden vrouwen geadviseerd en mooi gemaakt. Ik vind dat make-up voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarom gebruik ik zowel de duurdere merken voor professionals als goede kwaliteit budgetmerken tijdens mijn workshops. Al naar gelang jouw budget kun je dan kiezen wat jij het prettigst vindt. Daarnaast werk ik veel met natuurlijke producten, die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten, siliconen en ook nog eens dierproefvrij zijn. Niet alleen prettig voor dames met een gevoelige huid, maar ook nog eens goed voor de natuur. Ik heb ooit zelf een enorme uitslag aan een make-up workshop overgehouden. Hygiëne van kwasten en make-up producten vind ik daarom heel belangrijk.

Hoe het allemaal begon

Als klein kind was ik al gefascineerd door legendarische schoonheid Marilyn Monroe. In mijn ogen was ze de mooiste vrouw op aarde (vind ik nog steeds) en ik probeerde met mijn moeder’s make-up haar looks na te doen. Probeerde, want zoveel wist ik er toen niet van. Mijn passie voor beauty is toen wel begonnen. Later tijdens modeshows op de lagere school, bonte avonden en schoolfeestjes op de middelbare school was ik altijd de ‘go to’ persoon voor een mooie make up. En dat allemaal met spulletjes, die ik bij de plaatselijke drogist haalde. Toen ik rond 2001 in een dansgroep zat, maakte ik ook veel mede-dansers op als we voorstellingen hadden. Het zorgde voor expressieve gezichten en meer zelfvertrouwen op het podium. En ik vond het zo leuk om te doen.

Van makeup passie naar beroep

Gezien mijn voorgeschiedenis zou je denken dat ik al op jonge leeftijd een opleiding zou kiezen in de beauty sector, maar dat gebeurde niet. Ik volgde lang mijn hoofd, niet mijn hart, en ging toen communicatie en marketing studeren. Pas toen ik tegen de 40 liep, laaide de passie voor make-up weer op. Op een dag wist ik het: ik ga een opleiding tot visagist volgen! Zo gezegd, zo gedaan en dat deed ik in 2009 naast mijn baan als marketingcommunicatieadviseur. In 2010 zag IM Makeup het levenslicht. Naast visagist werk ik ook een paar dagen per week als communicatieadviseur bij de FNV en ben ik freelance online marketing adviseur. Super leuk om zoveel variatie te hebben in werk. Ik hou daarvan! In mijn werk als visagist komen mijn adviesvaardigheden heel goed van pas bij 1-op-1 make up advies en makeup workhops.

Gebruikte merken en materialen

In mijn make-up koffer vind je een verscheidenheid aan make up merken. Naast die voor professionele visagisten, werk ik ook met goede consumenten- en budgetmerken. Ik geloof namelijk dat make-up voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarnaast ben ik voorstander van natuurlijke make up merken. Ik werk dan ook veel met natuurlijke producten, die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Veel van deze producten zijn ook dierproefvrij en vegan.

Stralende groet,

Irena Marmelstein