EVEN VOORSTELLEN

Ik zal me even voorstellen!

even voorstellenMijn naam is Irena Marmelstein (1970) en ik woon sinds 1995 met veel plezier in Amsterdam (De Baarsjes). Ik ben een gepassioneerde make- up en beauty coach met een missie: vrouwen helpen zich mooi te voelen door middel van make-up workshops en coaching. Iedere vrouw verdient het namelijk om te stralen van oor tot oor en zich goed te voelen. Daar draag ik graag een steentje aan bij met mijn kennis en passie voor make-up. Ik geloof in de kracht van natuurlijke make-up om de innerlijke schoonheid naar boven te halen en ben gespecialiseerd in natuurlijke make-up looks. Ook gebruik ik veel biologische en natuurlijke producten.

Hoe het jaren geleden allemaal begon

Als klein kind was ik al gefascineerd door de legendarische schoonheid Marilyn Monroe. In mijn ogen was ze de mooiste vrouw op aarde (vind ik nog steeds) en ik probeerde met mijn moeder’s make-up haar looks na te doen. Probeerde, want zoveel wist ik er toen niet van, maar mijn passie voor beauty is toen wel begonnen. Later tijdens modeshows op de lagere school, bonte avonden en schoolfeestjes op de middelbare school was ik altijd de ‘go to’ persoon om voor een mooie make up. En dat allemaal met spulletjes, die ik bij de plaatselijke drogist haalde. Toen ik rond 2001 in een dansgroep zat, maakte ik veel mede-dansers op als we voorstellingen hadden. Het zorgde voor sprekende gezichten en meer zelfvertrouwen op het podium. En ik vond het zo leuk om te doen.

Van makeup passie naar beroep

Gezien mijn voorgeschiedenis zou je denken dat ik al op jonge leeftijd een opleiding zou kiezen in de beauty sector, maar dat gebeurde niet. Ik volgde toen mijn hoofd, en niet mijn hart, en ging toen communicatie en marketing studeren. Ik ben een laatbloeier en pas toen ik tegen de 40 liep, gingen mijn hart meer spreken en laaide de passie voor make-up weer op. Op een dag wist ik het: ik ga een opleiding tot visagist volgen! Zo gezegd, zo gedaan en dat deed ik in 2009 naast mijn baan als marketingcommunicatieadviseur. In 2010 zag IM (Irena Marmelstein) Makeup het levenslicht. Naast freelance make-up coach en visagist heb ik een marketingfunctie bij de FNV en ben ik freelance online marketing adviseur. Super leuk om zoveel variatie te hebben in werk. En weet je wat een mooie bijkomstigheid is? In mijn werk als visagist komen mijn adviesvaardigheden heel goed van pas bij 1-op-1 make up advies en makeup workhops.

Gebruikte merken en materialen

In mijn make-up koffer vind je een verscheidenheid aan make up merken. Naast die voor professionele visagisten, werk ik ook met goede consumentenmerken. Ik geloof dat make-up voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn, ongeacht de grootte van je portemonnee. Daarnaast ben ik voorstander van natuurlijke make up merken. Ik werk dan ook veel met natuurlijke en biologische producten, die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Veel van deze producten zijn ook dierproefvrij en vegan.

Stralende groet,

Irena Marmelstein