11 Onmisbare make up tips voor de rijpere huid

11 Onmisbare make up tips voor de rijpere huid

Make up tips voor de rijpere huidBij de rijpere huid vermindert het vetweefsel, verslappen de spieren, krijgt de huid rimpels en wordt de huid droger. Ook de doorbloeding neemt af waardoor de huid er vaak valer of bleker uit kan zien. Het opmaken van de rijpere huid is daarom anders dan die van iemand met een jonge huid. Met onderstaande make up tips voor de rijpere huid haal je het mooie van je gezicht naar voren en kun je ook op oudere leeftijd stralen met make up. Met sommige kun je er zelfs vijf tot tien jaar jonger uitzien. Kijk maar naar Roos (65) hiernaast. Wil jij ook zo stralen? Lees dan snel verder!

Tips voor een mooie basis

Tip 1: Een goede basis met voedende dag- en nachtcrème
Rimpels kun je niet voorkomen, maar je kunt het natuurlijke verouderingsproces met een goede huidverzorging (crèmes, serums enzovoorts) wel iets vertragen. Investeer daarom in een voedende dag- en nachtcrème om je huid veerkrachtig en soepel te houden. Bescherm je huid (ook in de winter) met een dagcrème met minimaal SPF (Sun Protection Factor) 25. Of vermeng wat zonnebrandcrème door je dagcrème. Tip: gebruik in plaats van dagcrème je nachtcrème als de temperatuur overdag onder nul blijft; nachtcrème bevat meer werkzame, beschermende en voedende stoffen.

Tip 2: Een vloeibare primer na je dagcrème
Een primer is de perfecte basis voor je make-up. Het maakt je huid mooi fluweelzacht en effen, zodat vooral je foundation (en de rest je make-up) de hele dag mooi blijft. Na een primer is je foundation is ook makkelijker aan te brengen je hebt minder foundation nodig. Je hebt vaste, vloeibare en poederprimers. Voor een rijpere huid is een vloeibare het beste. Een primer breng je aan na je dagcrème en voordat je de overige make-up producten aanbrengt. Gebruik je geen make-up dan is een primer ideaal om je huid net iets op te frissen.

Tip 3: Gebruik zo min mogelijk foundation
De rijpe huid is gewoonlijk droger dan een jonge huid. Hierdoor is de huid vaak gevoeliger en heeft deze soms een vaal of dof aanzien. Hydraterende crèmes en primers schieten hier te hulp, maar ook de foundation kan op dit gebied veel voor je huid doen. Gebruik bij een rijpere huid zo min mogelijk foundation en vooral vloeibare, die geschikt zijn voor jouw type huid (vaak droog). Breng altijd eerst de foundation aan en gebruik een concealer alleen daar waar nodig. Wanneer je veel couperose hebt dan kun je het beste een warme, beige foundation gebruiken. Heb je weinig kleur in je huid, gebruik dan een rozige kleur foundation. Dit haalt je vale huid op.

“Mooie make up begint met een goede basis”

Tip 4: Ga voor een vloeibare concealer (camouflage)
Gebruik een vloeibare, lichte concealer in dezelfde kleur als je huid en liefst met een hydraterend ingrediënt als hyaluronzuur. Maak niet de fout om de huid onder je ogen lichter te maken dan de rest van je gezicht. Je accentueert dan juist deze probleemzone. Voor blauwachtige kringen onder je ogen (vaak veroorzaakt door blauwachtige adertjes) gebruik je een concealer met een perzikachtige of oranjeachtige ondertoon. Voor roodachtige kringen kies je een product met een gele of beige ondertoon. Gebruik zo min mogelijk product, zodat het zich niet in de lijntjes en rimpeltjes ophoopt.

Tip 5: Wees spaarzaam met poeder
Na het aanbrengen van je foundation en concealer ga je de huid afpoederen om vlekken te voorkomen. Een klein beetje poeder in je handpalm strooien en met een grote kwast lichtjes op de plek aanbrengen waar je foundation en concealer hebt aangebracht is voldoende. Gebruik bij voorkeur een transparante losse poeder. Houd de huid wel transparant, dit geeft een natuurlijker effect. Poeder breng je altijd van boven naar beneden en van binnen naar buiten aan. Zo blijft er geen poeder in je donshaartjes zitten.

Tips voor mooie, stralende ogen

Tip 6: Geef je wenkbrauwen een lift voor een jongere blik
Als je ouder wordt, zakken je wenkbrauwen. Het goed opmaken van je wenkbrauwen, kan je jaren jonger maken. Vul je wenkbrauwen in met een wenkbrauwpotlood of -poeder en accentueer het hoogste punt van je wenkbrauwen. Dit staat pittig en jong en heeft een liftend effect. Gebruik voor het aanbrengen van poeder een schuine kwast. Dep de kwast tegen de poeder aan en breng dan met strijkende bewegingen in de haargroeirichting aan. Niet teveel, want dan krijg je een harde blik. Gebruik je een potlood? Houd je wenkbrauwen één tint lichter dan je haarkleur. De meest gangbare wenkbrauwpoederkleuren zijn bruin en grijsbruin voor resp. mensen met bruin en blond haar.

Tip 7: Ga voor matte oogschaduw
Gebruik geen glanzende oogschaduw, die versterken je (kleine) rimpels, kies altijd voor mat of satijnachtige texturen. Gebruik bij voorkeur lichte kleuren om je ogen mee op te maken. Natuurlijk bestaan er uitzonderingen en zijn er vrouwen die ook zwart of donkerbruin heel goed kunnen hebben, maar de hoofdregel is: lichte kleuren (niet wit). Gebruik geen oogschaduw met kleurintensieve tinten, maar zachte pasteltinten met zo weinig mogelijk parelmoer, bijvoorbeeld zachtgroen, goudbruin en zacht blauw. Vermijd ook crèmeachtige producten; deze gaan in de, lijntjes, rimpeltjes en oogvouw zitten.

“Het oog wil ook wat”

Tip 8: Ga voor natuurlijk ogende eyeliner
Als je een eyeliner aanbrengt, kun je het beste een oogpotlood gebruiken. Gebruik bij voorkeur geen zwart of grijs, maar liever (donker)bruin. Let op dat de bruine kleur niet te veel roodpigment bevat, want dat geeft je ogen een ziekelijke uitdrukking. Niet ieder oogtype kan een eyeliner hebben. Voorkom in elk geval harde lijnen door goed de kleuren te vervagen. Zorg dat je goed tussen de wimperharen kleurt. Zo wordt de blik in je ogen versterkt zonder dat je teveel ziet dat je make-up op hebt.

Tip 9: Mascara voor een frisse blik
Mascara voor de bovenste wimpers is een must. Zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk bij de aanzet begint van je wimpers begint en trek de borstel geleidelijk met een zigzaggende beweging door je wimpers. Zo bedek je de wimperhaartjes optimaal. Vergeet vooral niet de haartjes aan het einde van je oog. Met een wenkbrauwborstel of -kam kun je de haartjes goed scheiden en verwijder je overtollige mascara. Vóór het aanbrengen van je mascara kun je ook een wimperkrultang gebruiken. Deze knijp je ongeveer 6 seconden vast om de wimpers te krullen en je oogopslag te vergroten. Gebruik de wimperkrultang alleen als je nog geen mascara op hebt, anders kunnen je wimpers breken.

Tips voor jeugdige wangen en lippen

Tip 10: Fris je gelaat op met een lichte (crème)blush
Gebruik een lichte en/of transparante blush in roze of oranje tinten. Vermijd bruine en donkere kleuren met veel pigment. Die kunnen vlekkerig worden of grijs wegslaan. Breng de blush op vanaf het midden van je jukbeen of iets eronder. Let op dat je de blush niet te hoog opbrengt en ook niet naar beneden laat weglopen. Blushes in crème zijn heel geschikt voor de oudere huid, omdat ze je huid die glans teruggeven die met de jaren afneemt. Ga voor frisse en niet te donkere kleuren in roze of perzikachtige tinten. Breng de blush op de koontjes van je wangen aan. Handig trucje hiervoor is om in de spiegel naar jezelf te glimlachen en de blush vanaf je koontjes richting je oren uit te werken.

Tip 11: Extra gevulde lippen met een lipliner
Bij gerimpelde lippen is het belangrijk een lipliner (lippotlood) te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je lipstick uitloopt (in de lijntjes rondom je mond). Na het aanbrengen van een lipliner kun je vervolgens je lippen zorgvuldig opvullen met de gewenste lippenkleur. Eventueel met wat lipgloss erover. Gebruik geen donkere of felle kleuren, want die maken je lippen dunner. Zachte transparante tinten zijn beter, want lichte kleuren reflecteren meer licht en geven je lippen daardoor meer volume en jeugdigheid.

Wil je – net als Roos – tijdens een individuele workshop leren hoe je kan stralen én jonger kan lijken met de juiste make up? Klik dan op onderstaande button voor een afspraak!1-op-1 makeup advies aanvragen

Zonnebrandcreme, waar moet je op letten?

Zonnebrandcreme en zonnefilters uitgelegd

zonnebrandcreme

Zonnebrandcreme is geen overbodige luxe, want de zon kan heel schadelijk zijn voor je huid. Toch krijg ik vaak de volgende reacties als ik erover begin: ik verbrand nooit, dan word ik niet bruin, ik zit toch in de schaduw, dus waarom zou ik een zonnebrandcreme gebruiken? Er zijn heel veel mensen, die zich niet bewust zijn van hoe belangrijk goede bescherming is. Er lijkt daarmee weinig veranderd ten opzichte van mijn vader’s kindertijd. Hij was vaak onbeschermd buiten en verbrandde regelmatig. Toen hij in de tropen werkte, droeg hij lange mouwen en broeken en zocht hij de schaduw op. De schade was echter in zijn kinderjaren al aangericht en hij ontwikkelde een lichte vorm van huidkanker. Nu moet hij ieder kwartaal op controle bij de huisarts. Voorkom dat het bij jou zo ver komt, of erger. Daarom is goede bescherming belangrijk, van jongs af aan.

Soorten UV-straling

Er zijn drie verschillende soorten UV-straling: UVA, UVB en UVC. Het zonlicht dat onze aarde bereikt bestaat voor ongeveer 95% procent uit UVA-straling. Je verbrandt er niet door, maar het dringt wel door tot in de onderste laag van je huid, waar het schade aanricht aan je DNA. UVA zorgt er ook voor dat je huid veroudert (A staat staat voor aging). UVB stralen zorgen ervoor dat je huid verbrandt (B staat voor burning) als je je niet goed beschermt tegen de zon. Het zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine zorgt samen met calcium voor sterke botten. Tot slot is er UVC. Deze straling bereikt de aarde gelukkig niet. Het is wel de meest schadelijke van de drie. (Bron: Huidfonds)

Chemische versus minerale zonnefilters

Zonnebrandcrèmes zijn er in verschillende varianten. Er zijn crèmes die je beschermen tegen UVB, maar ook die je beschermen tegen UVB én UVA. Die laatste moet je hebben. Niet alleen UVB, maar ook UVA beschadigt immers je huid. Naast bestanddelen als water, vetten en conserveringsmiddelen zitten er ook zonnefilters in zonnebrandcrème. Deze zorgen ervoor dat schadelijke ultraviolette stralen je huidcellen niet bereiken. Er zijn twee soorten UV-filters: chemische en minerale filters. Hieronder een uitleg van beide.

1. Chemische filters (ook wel synthetsiche filters)

Chemische filters zitten in de meeste zonnebrandcremes. Ze trekken in je huid en absorberen de UV-straling. Voordeel van chemische filters is dat ze mooi opgenomen worden in de huid en geen witte waas achterlaten zoals bij minerale filters. Ze hebben echter een paar grote nadelen. De eerste is dat ze eigenlijk alleen goed beschermen tegen UVB. De UVA stralen worden door chemische filters hooguit gedeeltelijk geabsorbeerd. Bovendien zijn chemische filters nogal instabiel zijn, waardoor de werking ervan vermindert. Synthetische zonnebrand werkt ook pas na 15 of 30 minuten. Verder kunnen ze in reactie op zonlicht vrije radicalen genereren, waardoor ze je huidcellen kunnen beschadigen.  Een aantal chemische filters is irriterend voor de huid, wat huidveroudering veroorzaakt. Chemische filters zijn ook niet goed voor het milieu, want bij het zwemmen komen ze in het water terecht. De meeste mensen gebruiken chemische filters, ook voor hun kinderen. Voor kinderen kun je beter minerale filters gebruiken.

2. Minerale filters (ook wel fysische filters)

Zonnebrandcrèmes die beschermen tegen zowel UVA- als UVB bevatten de minerale filters titaniumdioxide en zinkoxide. Deze filters leggen een laagje op je huid en ‘weerkaatsen’ als het ware het zonlicht. Hierdoor dringen de schadelijke UV-stralen niet door tot je huidcellen. Hierdoor zijn ze veel effectiever dan chemische filters. Minerale zonbescherming werkt onmiddellijk na het opbrengen in tegenstelling tot synthetische zonnebrand. De mineralen leggen een laagje op de huid en kaatsen de zon terug. Minerale filters veroorzaken zelden allergische reacties. Het enige nadeel van zonnebrandcreme met minerale filters is de witte waas, die op je huid achterblijft. De oplossing van fabrikanten is nanotechnologie. Hierbij worden de werkzame stoffen in microscopisch kleine deeltjes geknipt om de zonnebrandcrème transparanter te maken. Deze techniek is echter omstreden, want titaniumdioxide in kleine deeltjes lijkt op asbest. Eenmaal door je lichaam opgenomen, zijn ze lastig kwijt te raken. Titaniumdioxide in nanovorm heeft nog een groot nadeel. Het kan een chemische reactie aangaan met zonlicht. Niet iets wat je wil van een zonnebrandcreme.

Goede minerale zonnebrandcreme producten

Eco Cosmetics
Deze natuurlijke zonnebrandcrèmes hebben 100 % minerale filters met ingrediënten ivan natuurlijke oorsprong. Daarnaast zijn de producten vegaan en dierproefvrij, bevatten ze geen parabenen, PEG’s, minerale oliën en siliconen. En heel belangrijk: geen nanotechnologie! Dit is een 100 % natuurlijke minerale bescherming voor de gevoelige huid, met granaatappel en goji bessen. Het laat geen witte sporen op de huid achter. Online te bestellen of in de winkel te koop bij o.a. Lavendula.

Lavera heeft een uitgebreid assortiment aan zonnebrandproducten met minerale filters. Bekijk hier de complete reeks. De producten van Lavera zijn te koop bij de meeste gezondheidswinkels.

Earth Line Argan Bio Sun Factor
De minerale en plantaardige filters, bio-Shea butter, vitamine E en antioxidanten beschermen je huid volledig tegen de schadelijke gevolgen van UV-stralen.  Earth line heeft een hele reeks aan producten verkrijgbaar bij o.a. De Tuinen en gezondheidswinkels zoals Lavendula, mijn favoriete natuurdrogist.

Lovea
Deze biologische zonproducten maken deel uit van de nieuwe generatie biologisch gecertificeerde zon cosmetica op basis van minerale filters. Alle formules zijn vrij van parabenen, fenoxyethanol, GGO’s, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en aroma’s. Te koop bij De Tuinen.

Bekijk dit filmpje met een simpele uitleg van hoe zonnebrandcrème werkt.

Zeven weetjes over zonnebrandcreme

 • De SPF-factor heeft alleen betrekking op de bescherming tegen UVB-straling. Check dus of je crème ook beschermt tegen UVA. Dat zie je aan de cirkel met een ‘A’ erin.
 • Je kunt beter een zonnebrandcrème gebruiken met een fysisch filter en een lagere SPF dan eentje met een chemisch filter en hogere SPF.
 • De SPF geeft aan hoeveel langer je veilig in de zon kunt liggen. Als je zonder bescherming na 10 minuten verbrandt, zul je bij een zonnebrandcrème met SPF 10 na circa 100 minuten verbranden. Bij factor 20 is dat na 200 minuten. In de praktijk werkt het echter niet helemaal zo. Zand, (zee)water en zweet verkort deze tijd. Daarom is ieder 1,5 uur bijsmeren belangrijk.
 • De SPF op de verpakking wordt alleen bereikt als je 2 milligram crème per vierkante cm op je huid aanbrengt. Breng dus voldoende aan.
 • Mensen met een kleurtje (ook negroïde types zoals ik) hebben ook zonnebrandcrème nodig. Ik gebruik altijd minimaal SPF 20 met een fysisch filter. Wel zo handig als je – net als ik – zonneallergie hebt.
 • Vrijwel alle rimpels en pigmentvlekken worden door de zon veroorzaakt.
 • De komende 10 jaar krijgt circa 1 op de vier Nederlanders te maken met huidkanker.

Lees meer over veilig en gezond zonnen in mijn blog ’10 beauty tips voor een stralende zomer’

Geniet, maar zon met mate!

Bronnen: Jetske Ultee The BeauticiansHuidfonds

Make up voor donkere huid

Make up voor donkere huid, waar moet je rekening mee houden?

Of je huid nu licht of donker is, de make-up technieken zijn hetzelfde. Alleen kunnen kleuren anders uitpakken. Volg onderstaande tips voor een mooie, stralende make up voor donkere huid.make up voor donkere huid

Verzorging van de donkere huid
Een donkere huid is over het algemeen iets vetter dan een lichte huid. Scrub je gezicht één keer per week. Een donkere huid kan, net zoals een lichte huid, uitdrogen. Verzorg je huid daarom goed met een hydraterende crème, dat past bij jouw huidtype. Lees verder

Makeup trends voor 2017

7 Opvallende makeup trends in 2017

De makeup trends voor 2017 bestaan uit twee uitersten: aan de ene kant looks met minimaal gebruik van make up, op een subtiele manier aangebracht. En aan de andere kant opvallende makeup met lagen glitter of glans. Wat ze echter gemeen hebben is dat, voor welke uiterste je ook gaat, de make up er niet te gemaakt of gekunsteld uit moet zien. Makeup mag speelser, meer op een natuurlijke manier worden aangebracht. In deze eerste make up blog van 2017 beschrijf ik kort zeven make up trends voor dit jaar, die mij zijn opgevallen en die je zelf zou kunnen uitproberen. Als het tenminste iets voor jou is. Lees verder

Workshop feestelijke make up

Leer je mooi opmaken voor de feestdagen

Het einde van het jaar nadert en dus ook de feestdagen. Met kerstborrels, Kerst, Oud en Nieuw en ook netwerkborrels in het nieuwe jaar. Als vrouw wil je er dan extra mooi uitzien. Niet alleen qua kleding en schoenen, maar je wilt tijdens de feestdagen liefst iets speciaals. Ook met je make up. Wil je leren hoe je bij jezelf een mooie, feestelijke look aanbrengt? Schrijf je dan in voor een workshop feestelijke make up en leer de tips en tricks. Wees er wel snel bij, want vol = vol. Lees verder

Make up tips voor brildragers

Wat je moet weten over make up als je een bril draagt

De afgelopen maand had ik in korte tijd twee make-up klanten, die een bril dragen en bij mij een 1-op-1 makeup advies hadden geboekt. Tijdens de sessies heb ik ze de make up tips en tricks geleerd om er met bril op hun best uit te zien. Voor brildragers gelden namelijk andere make up technieken. Welke dat zijn lees je in deze blog. Lees verder

Fashionshoot najaar 2016 Miss Marmelstein

Miss Marmelstein fashionshoot najaarscollectie 2016

IM Makeup visagie fashionshoot Miss MarmelsteinVandaag heb ik de visagie verzorgd voor Emilie Marmelstein. Zij is mijn zusje en daarnaast eigenaar van Miss Marmelstein. Het was de derde keer dat ik de visagie verzorgde voor haar modelabel. Het verschil met de vorige keren was dat ze deze fashionshoot voor het eerst zelf model  stond. De makeup moest dus niet alleen goed passen bij de stijl van de collectie. Het moest ook passen bij Emilie’s persoonlijke stijl. In overleg viel de keuze op een naturel glamour look met de nadruk op de ogen. Met mooi aangezette wenkbrauwen en een winged eyeliner. De rest van de make up was simpel met mooie highlights.

Lees verder

7 Tips voor een regenbestendige make-up

Zo blijft je make-up ook mooi als het regent

make-upHet zomerweer is de laatste tijd ver te zoeken. Terwijl ik deze blog schrijf regent het. En volgens RTL Nieuws van vandaag blijft het wisselvallig en zit een structurele verbetering richting droog en warm zomerweer er voorlopig niet in. Regen is goed voor de plantjes, maar minder prettig voor je make-up. De natuur is helaas niet te sturen, maar je beauty aanpak gelukkig wel. In deze blog deel ik een aantal handige tips waarmee jouw make-up ook bij regenachtig weer mooi blijft. Heb je zelf nog tips? Deel ze door een reactie te plaatsen onderaan deze blog.

Tips voor een regenbestendige make-up op een rij

Tip 1: Draag make-up met mate
Eigenlijk is dit mijn belangrijkste tip. Hoe meer make-up je op je gezicht smeert, hoe groter de kans dat het eraf gaat in de regen. Breng dus niet teveel product aan, maar ga voor een meer natuurlijke, simpele look op regenachtige dagen. Wil je toch iets meer make-up? Breng deze dan aan op je plaats van bestemming. Neem dus je make-up spullen mee en wat wattenstaafjes voor het eventueel bijwerken van je gezicht na een regenbui.

Tip 2: Gebruik een primer
Een primer is een aanrader voor op regenachtige dagen. Deze basis geeft je huid een mooie finish waardoor je make-up (oogschaduw, foundation, blush enz.) de hele dag mooier blijft zitten en niet snel uitloopt. Je hebt vloeibare, vaste en poeder primers. En als je geen schadelijke stoffen op je gezicht wilt smeren, kun je ook voor natuurlijke kiezen. Ik gebruik zelf de Mattifyng Primer van 100% Percent Pure en koop hem bij Lavendula in Amsterdam. Een priDe eerste twee zijn ideaal voor op regenachtige dagen en gebruik je na je dagcrème en vóór je foundation en de rest van je make-up.

Tip 3:  Lichte foundation en goed fixeren
Gebruik als het veel regent liever een lichte foundation en breng er niet te veel van aan. Fixeer je foundation daarna met een fijne, transparante poeder. Hoe fijner de poeder, hoe beter de kwaliteit en hoe beter de fixatie. Goede alternatieven voor een foundation zijn een een getinte dagcrème, BB- crème, CC-crème.

Tip 4: Waterproof oogmake-up!
Tegenwoordig heb je van bijna alle make-up producten een waterproof variant. Kies in ieder geval voor een waterproof mascara, (gel) eyeliner en oogschaduw.  Zo blijft je oogmake-up beter bestand tegen de regen en kunnen je ogen stralen ondanks het druilerige weer. Ook voorkom je daarmee geïrriteerde ogen, omdat je make-up niet in je ogen gaat lopen.

Tip 5: Gebruik een blush op crèmebasis
Dit is een echte aanrader als het vaak regent, want je wilt een product dat goed blijft zitten. Als een poeder blusher namelijk nat wordt, wordt het vlekkerig en donker van kleur, matter en het ziet er niet flatteus uit.

Tip 6: Lichte kleur lippenstift of lipgloss
De meeste lipglosses en lippenstiften kunnen goed tegen regen, omdat ze waterafstotend zijn. Kies bij regen een lichte kleur; een donkere kleur is namelijk een beetje onhandig als je per ongeluk je gezicht aanraakt om je gezicht droog te vegen. Je wilt immers niet over straat lopen als een clown.

Tip 7: Goed hydrateren
Als het veel regent, wordt de oppervlakte van je huid misschien wel nat, maar regen vergroot de kans dat je huid uitdroogt. Op een droge huid, blijft je make up ook slechter zitten. Houd het vochtgehalte van je huid op peil door af en toe een rijke nachtcréme op je gezicht aan te brengen voordat je naar bed gaat. Zo slaap je je huid zacht en soepel, gaat je huid weer stralen en ben je zelf het zonnetje in huis als het regent.

Laten we hopen dat er meer zonnige dan regenachtige dagen zijn deze zomer en dat je mijn tips niet nodig hebt.

1-op-1 Makeup advies
Weer of geen weer, iedereen wil er goed uitzien met make-up. Zou je meer willen leren over welke make-up jou het beste staat? En hoe je deze aanbrengt om de hele dag te stralen? Misschien is een 1-op-1 Makeup advies iets voor jou.

7 Make-up trends voor 2016

Make-up trends voor 2016: multimasking, strobing, fake sproeten en meer

Opvallend in de make-up trends van 2016 is enerzijds de super naturel look waarbij je minimale make-up gebruikt voor een frisse uitstraling en anderzijds opvallende oogmake-up en appelrode lippen waarmee je meer een statement maakt met je make-up. Je kunt het dus (net als de afgelopen jaren) heel rustig houden of helemaal los gaan. Voor ieder wat wils dus. Het is aan jou te kiezen wat bij jouw huid, uitstraling, persoonlijkheid of stemming past.

 1. Clean cosmetics

  make-up trends

  Cosmetica van 100% Pure: 100% natuurlijke ingrediënten, vegan en proefdiervrij.

  Met deze trend ben ik heel blij, want ik gebruik de laatste jaren zowel voor mezelf als mijn klanten steeds meer natuurlijke producten met natuurlijke ingrediënten. Ook steeds meer fabrikanten bieden nu cosmetica producten aan die wel de werkzame stoffen en ingrediënten bevatten, maar vrij zijn van schadelijke zoals parabenen, paraffine en siliconen. Zo krijgt je huid een optimale verzorging zonder schadelijke bijwerkingen. Bekijk hier een overzicht welke cosmetica producten schadelijk zijn voor je huid en je dus dient te vermijden als je clean cosmetics wilt.

 2. Strobing
  Bij strobing breng je een highlighter aan op de delen van je gezicht, die van nature al licht vangen. Werk met een goede highlighter en breng het aan boven je wenkbrauwen, het midden van je voorhoofd, op je wenkbrauwbot, binnen je ooghoeken, op je jukbeenderen, neusbrug, cupidoboog (net boven je lippen) en kin. Na de highlighter breng je een blush aan en niets meer (dus geen bronzer). Zo krijg je een frisse, glowy look zonder teveel makeup te gebruiken. Ideaal dus voor de lente- en zomermaanden. Minder ideaal als je van nature een vette/olieachtige huid hebt, omdat deze dan nog meer gaat glanzen.
 3. Appelrode lippenstift
  Rode lippenstift is natuurlijk een klassieker, maar dé favoriete kleur van visagisten voor dit seizoen is appelrood zoals op de lippen van Sneeuwwitje. Deze kleur was ook veel te zien op de catwalks vorig najaar. Bekijk hier wat plaatjes en laat je inspireren!
 4. Kobaltblauwe oogmakeup
  Deze kleur kun je op heel veel verschillende manieren dragen. Ga bijvoorbeeld voor een blauwe, felle eyeliner in een dunne of dikkere lijn. Of een smokey eye in donkerblauw, een look die iets gangbaarder is. Bekijk wat foto’s ter inspiratie.
 5. Fake sproeten
  Sproeten waren op de catwalks veel te zien. Ze geven een zachte, zongebruinde en natuurlijke look aan je huid en gezicht. Als je sproeten kunt zien, wekt het ook de indruk dat je minder makeup op hebt en heel natuurlijk bent opgemaakt. Ook als je wel van alles hebt gedaan voor die frisse blik. Je kunt de sproeten aanbrengen met een eyeliner of wenkbrauwpotlood (wel goed slijpen). Het bedrijf Freck Yourself heeft zelfs een speciale 72-delige stencil kit op de markt gebracht voor natuurlijk ogende sproeten. Zou jij deze trend opvolgen?
 6. Out of bed wenkbrauwen
  De out of bed hair look ken je waarschijnlijk wel. Die look heb je nu ook voor de wenkbrauwen. Geen strak gekamde wenkbrauwen meer, maar wenkbrauwen die eruit zien net alsof je hebt geslapen. Het moet er namelijk uitzien alsof je niet teveel moeite hebt gedaan om ze zo te krijgen, ook al heb je ze met wenkbrauwpoeder- of potlood bijgewerkt. Deze trend is gestart toen Cara Delevingne met haar warrige en wat omhoog staande wenkbrauwen in beeld verscheen. Bron Monstyle
 7. Multimasking
  De meeste van ons hebben een gecombineerde huid. De T-zone is vaak vettig en heeft bijvoorbeeld behoefte aan meer dieptereiniging van de poriën, de huid onder de ogen meer zuurstof en onze wangen hebben juist extra hydratatie (vocht) nodig. Het woord multimasking klinkt alsof het iets nieuws is, maar eigenlijk is het niet meer dan het tegelijkertijd aanbrengen van meerdere maskers op verschillende delen van je gezicht. Ieder masker heeft een andere werking; zodat krijgt ieder deel van je gezicht de zorg, die het nodig heeft. Bekijk hier de video van schoonheidsspecialist Sami Salt.

Welke trend spreekt jou het meeste aan? Laat een reactie achter onderaan deze blog.

Fashion shoot Miss Marmelstein

Edgy makeup voor lookbook Miss Marmelstein

Eind mei verzorgde ik de makeup op de fashion shoot voor de lookbook van Miss Marmelstein Studio’s, het modelabel van mijn zusje Emilie Marmelstein (opdrachtgever en hoofd styling). De crew bestond verder uit Stephanie Spanjer (model) en Otto Janssen (fotograaf). ‪Zie hieronder het eindresultaat van de shoot. Lees verder